HTML

Bunker

Industrial, EBM, Electro-Industrial, Futurepop, Low Life - High Tech, Posztapokaliptikus-Posztnukleáris Cyberpunk blog egy atombunker mélyéről, amíg csak áll a világ... Utána meg főleg.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

20 éves a Plasma Pool

2011.12.05. 09:47 :: Ysengrin

 

 

December 30-án az R33-ban exkluzív koncertet ad a hazai underground elektronika egyik legrégebbi képviselője, az idén 20 éves Plasma Pool. A 90-es évek elején aktív zenekar páratlan módon vegyítette az industrial, EBM, black metal, noise és experimental stílusok elemeit, ezoterikus technójuk és sokkoló színpadi előadásuk a mai napig egyedülálló jelenség a magyar zenei palettán. Több kazetta és CD megjelentetése mellett rendszeresen felléptek a TEHNO ART SHOW és VIRUS esteken valamint budapesti és vidéki dark-wave klubokban. Tompa Báj címmel avantgarde divatbemuatóhoz készítettek élő zenei aláfestést. A zenekar tagjai Kuli László (dobok), Zilahy István (szintetizátorok), Lechner Csaba (sound) és Csihar Attila (ének). 

 


Csihar Attila neve minden bizonnyal sokaknak ismerős hiszen olyan zenekarokban kamatoztatta ének és hörgéstudását mint a norvég black metal Mayhem vagy a poszt-rock és drone-metal körökben is népszerű amerikai Sunn O))). Dolgozott ezen felül az olasz-norvég industrial black metal Aborymmal és a magyar Koroggal is, Void Ov Voices néven pedig egyszemélyes dark ambient projektet működtet. 

A Plasma Pool klasszikus felállása Attilával az énekesi poszton 1993-ban az Orczy-Kert színpadán adta utolsó koncertjét a Dive és az Insekt társaságában. Idén decemberben egyszeri alkalommal újra összeáll az eredeti tagság, hogy méltó módon ünnepeljék zenei látomásuk 20. születésnapját. A 2004-ben megjelent Ezoterror című lemezről ismert Gabo vizuálmesterként erősíti a bandát a jeles estén. 
A hosszúra tervezett koncert előtt és után lehetőség lesz a zenekarral való személyes találkozóra és beszélgetésre, a műsor után pedig Davina, Kraak és a Plasma Pool kortárs Gazdag István (Vacuum, First Aid 4 Souls) válogat a korabeli zenék legjavából. 

JEGYÁR: elővételben: 1200 HUF, helyszínen: 1500 HUF 

Jegyek kaphatók a Wave-ben
(1065 Budapest, Révay köz 1. ) és a CD pincében(1073 Budapest, VII. ker. Erzsébet krt. 37.)!!! 

KAPUNYITÁS: 20:00 
KONCERT: 22:00 

R33 KLUB: Budapest IX. Soroksári út 58. Közvágóhíd 

Forrás: LD50.HU

Szólj hozzá!

Címkék: budapest zene magyar programajánló koncert magyarország buli electro industrial electroindustrial electro industrial

Bran Terror

2010.10.15. 20:00 :: Ysengrin

 Kevés olyan zene van, amely első hallásra le tud nyűgözni. Bennem általában csak a sokadik hallgatás után alakul ki a teljes kép az adott előadóról, számról vagy albumról. Ennek megvan az a hátránya, hogy mikor mások mutatnak zenét, hogy " Ezt nézd, ez zseniális!", én általában csak hümmögök. Na persze, mindig is voltak, vannak és lesznek olyan dolgok amiket az ember elsőre is kiguvadt szemekkel és földbegyökerezett lábakkal hallgat. Na, a francia–román Bran Terror pont ilyen zenét csinál.
 

 A zenekarra Facebookon találtam rá, miközben éppen az EBM csoport üzenőfalát böngésztem. Egy számomra ismeretlen francia fickó linkelte a fent említett zenekar Nostru [1989-2009] című dalát. Általában nem szoktam céltalanul videókat nézni, de szerencsére most megtettem. Talán a bazi nagy tanknak nem tudtam ellenállni, talán valami más vitt rá, hogy megnézzem, de mindenesetre szívből örülök, hogy megtettem.

 

 A szám sima 4/4-es dark electro/electro-industrial/terror-banana számként indult, de mikor 1:13-nál beindult a zúzda, én azt hittem eldobom a hajam. A szintetizátor mellett belépő torzított gitár és hardcore stílusú vokál teljesen meglepett és egyből ráhangolt a zenére. Kíméletlen, kompromisszummentes adrenalinfröccsöt kaptam a szervezetembe a füleimen keresztül és ez az érzés szerencsére meg is maradt a szám végéig. Viszont ami mindennél nagyobb meglepetés volt számomra, az a break-ben belépő dallamos vokál. A zúzás és a nyugtató dallamok közti váltás olyan erőteljes volt, amilyennel sajnos ritkán találkozom industrial nótákban. Nem tisztességes iparosmunka ez, hanem igazi mestermű.
 

 Miután meghallgattam a számot egymás után ötször, úgy döntöttem, hogy utánanézek, hogy mégis mi fán terem ez a zenekar. Rövid keresés után kiderült, hogy pár ingyenes válogatáslemezen jelentek már meg számaik, valamint két demót is kiadtak és jelenleg az új albumon dolgoznak. Hát, én kíváncsian várom az albumot….

Hivatalos site

Myspace
Ingyenes válogatáslemezek
Letölthető demo

Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló francia youtube erőszak román electro industrial banda óbazmeg együttes electroindustrial electro industrial

I'Organic / Arx Ymperia - AVE

2010.10.15. 01:28 :: SOLAR1SMagyar termék ! Eddig I'Organic néven ismert egytagú zenei formáció, melynek képviselője én vagyok, új zenei projecttel bővült, melynek az ARX YMPERIA www.myspace.com/arxymperia nevet adtam, továbbra is a sötét elektronikus ütemek világából idéz dallamokat és perdít táncra vagy épp karlengetni a táncparketten, ha ti is úgy akarjátok. Novemberben a Gyárban, talán énis ott leszek ismét, de majd még elválik.

Minden esetre hallgassátok.

www.myspace.com/iorganic

Novemberben talán gyárban.

1 komment

Címkék: gyár industrial rave iorganic arx ymperia

Új, ingyenes MortIIs album

2010.10.12. 09:56 :: Ysengrin

Vasárnap, 2010. 10. 10.-én a MortIIs nevű kultikus norvég banda megjelentette a Perfectly Defect című új albumát. A lemez különlegessége, hogy teljesen ingyenesen letölthető a zenekar oldaláról és ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy biztosítunk egy email címet ahova a linket kiküldi a rendszer. 

Aki úgy érzi, hogy támogatni szeretné a zenészeket azzal, hogy fizet a lemezért, az a zenekar hivatalos oldalán Paypal-on keresztül megteheti. Érdemes megtenni, ugyanis ha csak jelzésértékű összeget is utalunk, a pénz nagy részét akkor is közvetlenül az előadók kapják meg.

Letöltés: MortIIs - Perfectly Defect

Szólj hozzá!

Címkék: zene album érdekesség electro industrial goth gót együttes industrial metal letölthető album dark wave

STEREODEAD VOL. 1. - Bulit szervezünk! (szabadtéren)

2010.06.08. 15:28 :: Gabriel (B)

Úgy két hete, véletlenek sorozataként lekeveredtem valamiféle gót buliba, a Gyárba. Ott volt szerencsém találkozni Szőkével, akivel beszélgettünk egy keveset, aminek a vége az lett, hogy csaknem visszautasíthatatlan ajánlatot tett nekem. Konkrétan azt, hogy szervezzek bulit júni. 11-én pénteken, a Gyárban. Nos, én - anyagi okokból - még soha nem szerveztem bulit, de mindig is érdekelt a dolog, így megköszöntem a lehetőséget, és úgy döntöttem élek vele.


Így történt tehát az, hogy bulit szervezek a Gyárban. Azaz szervezünk, mert Solaris is besegít ebben-abban. A kisterem programját például ő szervezi, és a technikához is ő ért, szóval ez az ő asztala. Minden más szervezéssel kapcsolatos dolog az én dolgom.

A bulin Solaris fel is fog lépni I'Organic nevű projectjével, amit egyszer már láthattatok a Gyárban. Szerettem volna még meghívni -V.e.N.- -t is, egyrészt fellépni, másrészt DJ-zni, de sajnos nem ért rá.

Így a nagyteremben Dorn, Firen_Aggonix illetve Gabriel (azaz én) fogják a gépzajt szolgáltatni. A kisterem Folken és Solaris területe lesz.

Ja. És ha jó lesz az idő - amit nagyon remélünk - a nagyterem kiköltözik szabadtérre. Jelenleg mindet így szervezünk. Lesz továbbá projektor, kaja(!!), fáklyák, alulöltözött cybergoth lányok, és természetesen agyszaggató elektronikus zenék. Gyertek el, mindenkire számítunk.

És mégvalami. Ha egy ügyes fotós, fasza géppel jönne fotózni, az írjon nekem, és felrakom vendéglistára.

Illetve bármi mással kapcsolatban is írhattok nekem vagy ide: http://www.ld50.hu/users/Gabriel

Vagy a stereodead(kukac)gmail(pont)com -ra.

Bármi kérdésed, problémád, kívánságod van, írj bátran. Alapvetően az a hozzáállásunk hogy az elektronikus zenét és közönségét sokkal jobban szeretjük a pénznél és a faszkodásnál, szóval megoldunk bármit ;)

És végül itt egy videó, amit tegnap dobtam össze, abból az okból, hogy aki nem vágja ezeket a stílusokat, kapjon egy kis ízelítőt abból, hogy mire számíthat az első STEREODEAD bulin. Szóval terjesszétek ezt a videót, linkeljétek, küldjétek el barátoknak-ismerősöknek, hátha kedvet kapnak a dologhoz. Ráférne egy kis vérfrissítés erre a szcénára.
Myspace
-n meg jelöljetek be.
 

4 komment

Címkék: zene youtube programajánló koncert videó buli gyár electro industrial gabriel ebm buliajánló aggrotech electroindustrial electro industrial dorn firen aggonix saját cucc stereodead

Agonoize - Bloodqueen

2010.05.30. 06:53 :: Gabriel (B)

Szólj hozzá!

Címkék: zene youtube industrial ebm aggrotech electroindustrial electro industrial

Zeneelmélet kezdőknek 1

2010.05.27. 00:33 :: Gabriel (B)

Ezennel új cikksorozatot indítunk a blog.hu-n, Zeneelmélet kezdőknek címmel. Igazából fogalmam sincs mit értenek a hozzáértők zeneelmélet alatt... mindenesetre az ilyen cikkekben lehet majd hasznos dolgokat olvasni arról, hogyan kell zenét csinálni, meg hogyan nem.

Kezdjük ma valami egyszerűvel. Egy átlagos zeneszám három dologból tevődik össze:

1. Zene (ki gondolta volna)
2. Dalszöveg
3. Ének


Na. Ha mind a három megfelelő színvonalú, akkor az lehet egy jó szám. Ha azonban a három közül csak kettő megfelelő színvonalú, a harmadik pedig kritikán aluli, az valami vicceset fog eredményezni.

Vegyük például ezt az Amduscia számot.Mielőtt valaki a monitorra ráhajolva megpróbálna engem elátkozni, gyorsan keresztet mutatok (fordítottat vagy horgasat is akár) és megjegyezem, hogy imádom az Amdusciát. Ezt a számot meg főleg. Amikor letö... izé megvettem az Amduscia összest, első szám volt az mp3 lejátszómon, és sosem tudtam továbbtekerni. Ez mindig lement.

Szóval az első pont megvan. Zene. Epic. Truly Epic.

Ének? Torzított vokál. Erősen torzított, így igazából nem tudunk képet alkotni arról, hogy mennyire tehetséges az énekes. Viszont jó, ehhez a zenéhez, meg ebben a stílusban, ez jó.

Következzék a harmadik pont. A dalszöveg. Namármost. Cselesek a srácok, mert az erősen torzított vokálokat nem feltétlenül érti meg az, aki nem beszél jól angolul. Viszont ha valaki egyszer odafigyel a szövegre, vagy (figyelem, cheat!) elolvassa, az _be_fog_röhögni_ .

Figyeljük csak miféle dalszöveget bírtak Amdusciáék szülni ehhez a számhoz:
 

Feel the anger
When you´re seeing his eyes
Wait for a longer question
When you´re seeing his sign
Why don´t you think in your lies?
Christ, you`re not welcome in my life

Great expectation for he`ll bless you
Whit this cross in your face

You claim your absolution
No fear!
You are without illussion
Just feel!
The church is not the answer for me
Your priest is not my father, just shit!

Pervertion, consolation only for my eyes
Deception, fake intentions only for my soul

 

Kedvencem a: "Your priest is not my father, just shit!" sor. Magyarul: A TE PAPOD NEM AZ ÉN ATYÁM, CSAK SZAR! Gyerekek könyörgöm hát miez? Egy 15 éves zsíroshajú sátánista hülyegyerek is cikinek érezne egy ilyen sort benyomni bármelyik számába. Tanulság tehát: Fordítsunk kellő időt a dalszöveg megírására is, mert az is fontos eleme a zenének.

Szólj hozzá!

Címkék: zene youtube dalszöveg industrial aggrotech amduscia zeneelmélet kezdőknek

Ez pedig egy érdekes cikk lett volna

2010.05.26. 23:55 :: Gabriel (B)

gyerekek ezt kurvára nem hiszem el. mindig, direkt mindig egy .txt fájlba írom a blogot, és onnan másolom át ide, hogy tuti ne vesszen el. mondom ma jó napom van, írom egyből ide. erre nem megzabálta a kibertér a gondos munkával összegereblyézett gondolataimat és zenéimet?

A jóisten rohassza rá az eget a blog.hu-ra. tényleg. Azért kaptok zenét mára is, hogy legalább ti ne sírjatok.


A szám elején hallhatjátok azt a random üvöltözést amit én is produkáltam, miután realizálódott bennem, hogy fél órányi gépelés meg keresgélés eredménye menthetetlenül elveszett.

Szólj hozzá!

Címkék: óbazmeg

Eső, vihar, Combichrist

2010.05.17. 02:12 :: Gabriel (B)

Éjjel egy óra. Szemerkélő eső. Őrjöngő vihar. Földig hajló fák. Sötét külváros. Kihalt utcák. Egy srác. Egy fekete pioneer fejhallgató. Combichrist - Dawn of Man. Maximum hangerő.

Én nem tudom mi a legjobb dolog az életben. De ez közelít hozzá, az biztos. Közel egy órát járkáltam a pusztában és a kihalt utcákon a szemerkélő esőben, a zúgó szélben, úgy hogy Combichrist dübörgött a fejemben. Ha nem kellene ma hétkor felkelnem, hogy bemenjek dolgozni... én bizisten hajnalig maradtam volna.
 

5 komment

Címkék: electro industrial ebm combichrist aggrotech electroindustrial electro industrial

Epic remixek - Aesthetic Perfection

2010.05.12. 15:28 :: Gabriel (B)

Vitán felül áll, hogy az Aesthetic Perfection bizony kurvajó zene. Nem véletlenül választotta a Combichrist 2009-es turnéján előzenekarának Daniel Graves projectjét.

Gondban lennék ha valaki megkérne rá, hogy válasszam ki az AP legjobb számát. Daniel Graves tipikus példája azoknak a zenészeknek akik a minőséget a mennyiség fölé helyezik. Az AP minden trackje igényesen megkomponált darab. Nem találunk egyik cd-n sem olyan számot aminek pusztán az a célja, hogy hozzáadjon 5 percet a playtimehoz.

Így nem is tudom azt mondani hogy a Schadenfreunde egy különlegesen jó darab. Azt viszont igen, hogy nekem az egyik kedvencem.


Amit pedig a Hexen Prozess művelt ezzel a számmal az egyszerűen epic.


Engem személy szerint valahogy a Fűrész zenéjére emlékeztet a remix, bár nem teljesen tudom miért.

Szólj hozzá!

Címkék: zene remix youtube electro industrial ebm aggrotech electroindustrial

FIRST AID 4 SOULS / KIFOTH

2010.05.07. 09:03 :: 1nf3st3d_bunker

  

2010. május 8., Szombat 21:00 
FIRST AID 4 SOULS / KIFOTH 
DELÍRIUM (Bp. VII., Kertész u. 33.) 
Fellépő: First Aid 4 Souls, Kifoth (SK) 
Belépő: 800 HUF (ajándék itallal!) 

Beosztás: 

21:00 - 22:30 Front 242 Moments in Budapest premier 
22:30 - 23:30 First Aid 4 Souls 
23:30 - 00:00 special dj set by v3r4 and Steve 
00:00 - 01:00 Kifoth 
01:00 - 04:00 Dj Davina and Kraak
 


Május nyolcadikán a Delirium pub színpadán első alkalommal játszik magyar közönségnek Szlovákia legendás EBM bandája, a KIFOTH. A zenekar tagjaival régóta jó barátságot ápolunk és már évek óta szerettük volna elhozni őket Budapestre. Úgy tűnik, a legjobb pillanatot sikerült elcsípnünk, mert Violence Corporation címre hallgató, hamarosan megjelenő, negyedik nagylemezük anyagával mutatkozhatnak most be nálunk. Aprólékosan kidolgozott zenéjük hamisítatlan EBM, ami lemezen és élőben is a műfaj legnagyobb neveinek világát idézi. 

Szlovákia legjobb EBM bandájáról lévén szó, úgy gondoltuk érdemes lenne összehozni őket hazánk legjobb elektronikus zenekarával, a FIRST AID 4 SOULS-szal. Kezdetben csak egy közös fellépésről volt szó, de erőfeszítéseink nem várt eredményt hoztak: a két banda elkezdett együtt dolgozni! 
Közreműködésük első bizonyítékait tetten érhetitek a minisite-ról letölthető promo ep-n, de annyit elárulhatunk, hogy ez még csak a kezdet. 

A FIRST AID 4 SOULS az esemény tiszteletére különleges programot állított össze, melyet eddig még nem prezentáltak magyar közönség előtt és még azokat is meg fogja lepni, akik ismerik a zenekart! Gazdag István szavaival élve ipari szegecselés várható. BRUT lesz, viszont POP ezúttal nem. 

A koncertek előtt levetítjük a Front 242 Moments in Budapest című, a magyar színtérre nézve igen nagy jelentőséggel bíró dvd-jét. Ez a dvd joggal töltheti el büszkeséggel minden hazai szegecsfej szívét, megjelenéséért hatalmas köszönet illeti Davinát és a Black Head Agencyt! 
A DVD-t a helyszínen meg lehet vásárolni! 

A zenekarok mellett Davina és Kraak pakolják a talpalávalót, a belépőjegy mellé pedig ajándék ital is jár! Mindenkit szeretettel várunk! 

www.skinnypuppy.hu/kifoth

www.myspace.com/kifoth

www.myspace.com/firstaid4souls

1 komment

I'Organic és S.C.E.L. koncert

2010.04.21. 08:51 :: Ysengrin

2010. április 21., Szerda 20:00

ROCKTOGON (Bp., VI. Mozsár u. 9.)
Fellépők: S.C.E.L., I'Organic
A koncert(ek) után industrial, dark-electro, aggrotech party lesz!
Beugró: 600 HUF

Szólj hozzá!

Címkék: budapest zene magyar programajánló koncert buli solaris electro industrial banda aggrotech electroindustrial s.c.e.l. iorganic saját zene

Arise-X Nekromanie

2010.04.07. 17:12 :: Gabriel (B)

Ahogy azt az egyik kommentáló megmondta "Hihetetlenül noob borító, viszont meglepően jó zene."

Igaza van.

4 komment

Címkék: zene youtube industrial electroindustrial electro industrial

Futuredream ma a Gyárban

2010.03.27. 02:37 :: Gabriel (B)

GYÁR (Bp. IX., Soroksári út 160.)
Nagyterem:
synth-pop / future-pop / aggrotech / industrial / ebm
Vetítés (20:30): Dogma
DJ: Liquid; Vendég DJs: Pilu, Sick-Ram, Cadeyrn
Kisterem:
goa / psytrance - hardtrance / hardstyle - electro / electroclash
DJ: Sis; Vendég DJs: Félix, NINth, P.I., Ankin, NEX
Belépő: 800 HUF, de az első 25 vendégnek csak 250 HUF
Infó: Future Dream
Óraátállítás! Az órákat hajnali 2-kor (azaz 28-án) 3-ra kell előretekerni!
Flyer, Térkép
 

Nagyterem:
20:30-22:30 – Dogma vetítés
22:30-23:30 – cadeyrn
23:30-00:30 – Liquid
00:30-01:30 – Sick-Ram
01:30-02:30 (-03:30) – Pilu
02:30-04:30 (03:30-05:30) – Liquid

Kisterem:
21:00 - 22:30 P.I.
22:30 - 00:00 NEX
00:00 - 01:30 Félix
01:30 - 02:30 Sis
02:30 - 03:30 (-04:30) NINth
03:30 - ??:?? (04:30-??:??) Ankin

(A zárójeles rész már a nyári időszámítás szerinti időt jelöli.)


forrás: ld50.hu

1 komment

Címkék: budapest programajánló gyár industrial ebm buliajánló aggrotech

Videóriport a 3. Micro fesztiválról

2010.03.22. 14:55 :: Gabriel (B)

A BunkerBlogon is említést tettünk az immár harmadik alkalommal megrendezett chiptune fesztiválról. Sőt, jelen is voltunk, de örülésen kívül mást nem nagyon csináltunk. Szerencsére a Bombahír stábja nem csak szórakozni jött le, úgyhogy az ő jóvoltukból megtekinthettek most egy hét perces videót a 3. Micro fesztiválról, amiben megszólal a magyar Failotron, és a méltán világhírű GOTO80 is.
 


Szólj hozzá!

Címkék: videó riport koncertbeszámoló micro chiptune bulibeszámoló vgm bombahír videóriport

The Last Days of Jesus

2010.03.20. 16:02 :: Ysengrin

Szeretném leszögezni, hogy általában nem vagyok fogékony az új zenékre. Kifejezetten nehéz velem új zenekarokat/stílusokat megismertetni. Persze néha elkap a gépszíj és akkor képes vagyok akár több órán keresztül új zenekarok után kutatni, de nem ez a jellemző. Ha mégis ilyen fordul elő és olyasmit találok ami tényleg nagyon tetszik, akkor általában előkapom az önjáró zenelexikonomat Bérces Ádámot aki általában valami olyasmit ajánl amitől mindig leesik az állam...

Legutóbb amikor Ádámot jó gothic rock/deathrock zenekarokról faggattam akkor mutatta a The Last Days Of Jesus nevű zenekart. A banda a régi deathrock és az új modernebb hangzások ötvözésével egy különleges, nagyon profi hangzást alakított ki ami bár újszerű, de zsigereiben mégis színtiszta gothic/deathrock. Na persze a zenekarnak volt ideje kialakítani a hangzását, hiszen 17 éve, 1993-ban alakultak. A banda azóta egyre ismertebb a külföldi gothic szcénában, de sajnos itthon még mindig kevesen ismerik őket, ami furcsa tekintve, hogy a zenekar Pozsonyban(akik nem beszélnek magyarul azoknak Bratislava) alakult.

Fejtegethetném még oldalakon át, de nem tetszem, inkább halgassátok meg!

Myspace
Hivatalos oldal

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló dark goth tót banda zenei kitekintés gothic rock batcave deathrock

Fényképes beszámoló a Combichrist koncertről!!!!

2010.03.20. 00:01 :: Gabriel (B)

Igen, végre kész van, jó hosszú lett, és vannak fotók is, méghozzá igen faszák. Azonban ehhez át kell fáradnotok a Bombahírre. Egyrészt azért mert a blog.hu nem szereti a sok nagyfelbontású képet, másrészt meg azért, mert ezt a beszámolót főleg a Bombahíres "kollega" írta. Szóval olvassátok el az ő beszámolóját, engem meg dícsérjetek meg, mert segítettem neki megírni.

Szólj hozzá!

Címkék: koncert magyarország beszámoló buli képek a38 electro koncertfotók ebm combichrist aggrotech electroindustrial electro industrial tbm bombahír

10 perces videó a Combichrist koncertről!

2010.03.19. 14:09 :: Gabriel (B)

Végeztem a vágással, 10 percnyi anyag jött össze a szerdai Combichrist koncertről. A hangminőség hagy némi kívánnivalót maga után, de aki ezen túl tudja tenni magát, mindenképp tekintse meg a videót. Képek és beszámoló valószínűleg este, addig nézzétek ezt! Bónuszként sikerült megörökíteni a koncert végén azt is, amikor a What the fuck is wrong with you számra szétrombolják az egész színpadot.

7 komment

Címkék: budapest zene youtube koncert videó magyarország beszámoló buli industrial combichrist aggrotech electroindustrial electro industrial tbm saját videó bunkerblog hellektro

Helyzetjelentés

2010.03.18. 15:19 :: Gabriel (B)

Tegnap előtt megvolt a Rammstein koncert, tegnap pedig a Combichrist. Én pedig épp vágom a videókat, merthogy csináltam nektek sok-sok felvételt. Meg persze képeket is, de azokat majd a Bombahíres kollega fogja feltölteni a Bombahírre, ugyanis az ott úgy jobb meg egyszerűbb. Persze majd linkelek innen a galériára, hogy biztos megtaláljátok. A videókat pedig úgy tervezem hogy éjjel renderelem és feltöltöm, tehát minden bizonnyal holnap azokat is megtekinthetitek.

1 komment

Címkék: rammstein helyzetjelentés combichrist

MA COMBICHRIST KONCERT az A38-on!!!

2010.03.17. 18:02 :: Gabriel (B)

Nagyon sietve gépelem most nektek ezt a bejegyzést, azt ugye mindenki tudja hogy ma Combichrist koncert az A38-on 8 órakor?

4500.- a beugró, gyertekgyertek, én is pont indulok.

Ott találkozunk electroheadek!

Bővebb infó itt!

Szólj hozzá!

Címkék: zene programajánló magyarország industrial ebm buliajánló combichrist aggrotech hellektro

Beszámoló a Rammstein koncertről hamarosan...

2010.03.17. 03:10 :: Gabriel (B)

Hihetetlen volt a koncert. Nagyon bánhatja aki kihagyta. Én meg azt bánom hogy nagyon messze voltam a színpadtól, és ülőhelyem volt. Ennek viszont előnye, hogy tudtam sokat fotózni, meg videózni. Ennek pedig örülhettek, mert hamarosan teszek majd fel képeket meg videót is, csak ki kell válogatni őket, megvágni, stb. Kis türelmet kérek és kaptok beszámolót.

1 komment

Címkék: rammstein industrial industrial metal

Rammstein koncert MA a Sportarénában!

2010.03.16. 00:40 :: Gabriel (B)

Ugye senki nem felejtette el? Aki mégis, az egyrészt köszönje meg, hogy szóltunk, másrészt pedig nagyon gyorsan kezdje el feltúrni az egész lakást, a hónapokkal ezelőtt "biztos helyre" eltett jegyéért.

Bizony, ma Rammstein koncert. Elnézést kérek a zavaros fogalmazásmódért, de valahogy számomra még mindig hihetetlennek tűnik, hogy ma élőben látni fogom őket. Emlékszem, még kisgyerekként, illegálisan becsempészett német audiokazettákon hallgattam, kizárólag autorádión, mert akkor még walkman se volt. Nekünk legalábbis nem.

De emellett biztos vagyok abban is, hogy Magyarország metálarcai is remegve várják már a ma estét, amikor is az német "zeneipar", de leginkább az egész világ büszkesége, az ipari metál nagyjai, a Rammstein végre színpadra lép, izé menetel a Sportarénában.

Nehéz lenne ezt szavakkal tovább fokozni, úgyhogy nem is teszem. Aki tudja mi az a Rammstein, pontosan tudja mire számíthat. A legkeményebb ipari metálra, és lángokban álló színpadra.

Akinek pedig még ez sem lenne elég, azok kedvéért megjegyzem azt is, hogy a Rammstein előzenekara pedig egy másik zenei stílus, az electro-industrial, más néven aggrotech/hellectro/tbm legnagyobb alakja, a Combichrist lesz.

Róluk azon kívül, hogy műfajukon belül nem véletlenül számítanak a legnépszerűbb együttesnek, amit illik még tudni, hogy minimális költségvetésből is igen látványos élő fellépéseket tudnak produkálni. Most pedig, mint a Rammstein előzenekara, biztos nem kellett spórolniuk, tehát mi electroheadek is kíváncsian várjuk mit fogunk látni, hallani ezen az éjszakán.

A koncertről majd részletesen beszámolunk itt, a Bunker.blog.hu -n.
 

Feuer frei!

Szólj hozzá!

Címkék: budapest zene programajánló koncert magyarország buli industrial buliajánló combichrist aggrotech industrial metal

BunkerBlog cikk a Bombahír hírportálon!!!

2010.03.12. 17:14 :: Gabriel (B)

A Bombahír hírportál ugyan csak nemrég indult, de az már biztos hogy rendes emberek dolgoznak ott. Egyrészt azért, mert a kultúra rovatukban megemlítették a Combichrist koncertet, másrészt meg azért, mert olvasnak minket, ugyanis tőlünk vették át a cikket! 

Szólj hozzá!

Címkék: programajánló industrial combichrist aggrotech bombahír

Budapest Micro III - 8-bit katarzis szombat este a Tűzraktérben!

2010.03.11. 17:05 :: Gabriel (B)

Nintendo-szimfóniák és ajtócsengő-balladák, kvarcjátékdobfutamok és fehérzajdiszkó szombat este újra a Tűzraktér falai közt. Két telt házas buli után a Budapest Micro harmadszorra is összegyűjti a világ legbetegebb 8-bit komponistáit. Ez alkalommal öt országból érkeznek élő fellépések, headlinerként pedig a svéd Commodore 64 zajmágus GOTO80 és a nyers Gameboy ütemeket francia elektróval keverő Je Deviens Dj En 3 Jours fogja darabokra szedni a Tűzraktér tornatermét. Ezenkívül napközben chiptune zene workshop, vetítések, kiállítás, pónik, vulkánok, fekete-lyukak és még sok más.

 

Bővebben az ld50.hu-n.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: zene programajánló buli buliajánló chiptune

Beszámoló az I'organic első fellépéséről a xFirstxBloodx koncertről, és a Cyberradio buliról + anyázás

2010.03.10. 22:33 :: Gabriel (B)

Kezdjük az elején a dolgokat. A Cyberradio (ugye nem muszáj úgy írnom ahogy ti írjátok?) bulit szervez. Mivel a csak nagyonhosszan kimondható nevű xFirstxBlooDx mindkét tagja szerkesztője a Cyberradionak, így kényelmesen meghívták magukat zenélni a saját bulijukra. Nincs is ezzel semmi gond, egyáltalán. Aztán meghívtak minket is. Ezzel sincs semmi gond, sőt, köszönjük a meghívást. Tényleg. (Zárójeles rész, az I'organic belőlem azaz Gabrielből, illetve Solarisból áll. De inkább csak Solarisból).

A fellépés előtt nagyjából két héttel szólhattak. Ennyi idő alatt nem igazán lehet felkészülni, aminek meg is lett az eredménye. A fellépésünk annyira volt élő mint mondjuk most Kádár János (gy.k.: Kádár János nem él).

Egyébként itt megjegyezném, hogy az ún. profi industrial bandák is csak 1-2 sávot nyomnak élőben, attól függően hogy hány tag van. Láttam már Aesthetic Perfection koncertet egy darab szintissel. Na vajon az mennyire volt élő?

Szóval felkészülési idő nulla, még műtermünk sincs. Sebaj. Solaris összeválogatta a saját kedvenc számait, összegyúrta őket, és ebből lett egy 25 perces anyag. Jó. Tehát akkor ez instrumental, tehát énekelgetni nem lehet. Dallamokat betanulni sincs idő. Próbálni se tudunk, mivel dobjuk fel akkor a koncertet? Na mivel? Legyen kivetítő! Fasza.

Itt jöttek olyan jellegű problémák, hogy Laci illetve Degu beígérték hogy lesz projektor. Én pedig bízván szervezőkészségükben, el is kezdtem összevágni a videóanyagot. Nem tudom van-e nektek tapasztalatotok az ilyesmiben, de azért nem gyors meló. Kezdjük azzal hogy ki kell találni mi legyen a videóban. Solaris annyiben könnyítette, nehezítette a dolgom, hogy elmondta melyik számhoz mit képzel el. Oké, akkor következő lépés keresni ilyen videókat. Következő lépésként letölteni programot, amivel letölthetjük a videókat. Következő lépésként letölteni programot, amivel átkonvertálhatjuk a videókat, hogy szerkeszthetőek legyenek. Következő lépés letölteni a Vegast. Következő lépés, összevágni, összerakni a teljes videót. Na, ez így összesen nekem beletelt egy korareggelkelős, éjfélutánfekvős vasárnapomba. Szerdán pedig, hogy vicces legyen az élet, bejelentik a srácok hogy "há projektor az mégse, hihi".

Ekkor történik hogy bekövetkezik amitől mindigis féltem. Agyfaszt kapok. Sebaj, Solaris utolsó nap megoldja a projektort. Az orvosok szerint az utolsó pillanatban sikerült cselekedni, mielőtt elhatalmasodott volna rajtam az agyfasz.

Ugrás az időben. Péntek van. Solarissal munkahelyi tárgyaláson ülünk. Igen, ez fontos dolog, mert egyrészt hivatás, másrészt pénz. Idő vészesen fogy. Jelzem a főnöknek hogy nekünk most el kéne menni, adjon pénzt gyorsan. Ad. Megyünk. Még azért lenyúltunk egy tv-t, mert kevés volt a fizetés. Najó az igazság az hogy ki akartak dobni egy régi fadobozos tv-t, mert felújítják az irodát, én meg lecsaptam rá, mert jól fog majd jönni fotókhoz. Úgyhogy Solarissal Tv-vel a kezünkben rohantunk ki egy irodából, át az úttesten, pont a rendőrautó előtt, a piroson. Pech, de következmények nélküli.

Következő jelenet hogy Solaris a volán mögött, én pedig erőltetett röhögéssel próbálom palástolni halálfélelmem. Azt meg ki is hagytam a történetből hogy autóbólkiszálláskor szemenvágott egy ág, de úgy, hogy aki látott azt hitte 52-es túrabakanccsal rúgtak fejbe. Még fél óra múlva is dőlt a könny a szememből. "Buzi emó" - gondolhatta aki látott.

Következő kép, Solarisnál vagyunk, pontosan meghatározva a Halál Faszán, de valahol még Budapest környékén. Autóban Mind in a box szól, az én fejhallgatómból meg Combichrist. (nem, nem unom még). Solaris kiszáll, visszajön egy midivel, egy monitorral, meg nyolc kiló kábellel, táskával, etc-cel. Behányja őket szépen a kocsiba mintha csak krumpli lenne, és indulunk tovább.

Taking damage from hunger. Sietni kéne, nincs idő piknikezni, úgyhogy az első útbaeső kínaiba befarolunk, szezámmagos csirke tésztával és rizzsel feltankol, majd indulás tovább. Ölemben monitor, fejemmögött midi, és úgy próbálok enni, miközben Solaris rallyzik.

- hé, én is éhes vagyok, de nem állhatunk meg, ígyis késésben vagyunk. Tudnál etetni?
- wat?
- nyisd ki a dobozt, és tartsd, köszi.

Doboz kinyit, balkézzel tart, Solaris meg vezetés közben jó parasztosan belemarkol a rizsbe és a csirkébe, majd betömi az arcába mint egy falánk napközis. Ez a jelenet azért megörökítendő lett volna. Legközelebb viszünk magunkkal fotóst az útra is.

Következő állomás Csaba úr háza, merthogy van nála valami eszköz, ami kell. Meg mert jön Csaba úr is. Következő állomás én vagyok, mert tőlem meg kell a monitor meg a midi. Felmegyek, szétkapom a cuccot, go Gyár!

Odaérünk egy óra késéssel, és megfogadjuk hogy nem szólunk be Lacinak és Degunak a szervezésért, mert mi is elkúrtuk. Cuccot összerakjuk. Persze semmi nem megy olyan egyszerűen ahogy elképzeltük. Projektorkábel nem elég hosszú, képet nem lehet úgy torzítani ahogy akartuk, vocoder nem működik, hangszínek sem a megfelelők, így is hiányzik pár kábel, etc. Kölcsönlaptopot utólag is köszönjük szájberszarlászlónak. hugs&kisses.

I'Organic koncert

 

Végre minden egyben. Kezdünk. Baromira izgulok hogy Solaris jókor indítsa a zenét, különben a zene és a videó nem lesz szinkronban, és úgy szar az egész. De Solaris profi, jókor indul a videó, és amennyire figyeltem végig szinkronban is marad.

Tracklist:

1. I'organic - Epic collapse - videó: mentális problémákról szóló oktatófilm illetve atomrobbanások
2. I'organic - Dark temper - videó: valamiféle háborús filmből vágóképek
3. I'organic - Skizofrenia - videó: agyműtét
4. I'organic - Zoetrope (ami személyes kedvencem) - videó: Sopor Aeternus videoklip, illetve részletek a híres/hírhedt orosz zombikutya kísérletből
5. Kraken Terror (mely az én projektem) - Propaganda I'organic power mix - videó: az '56-os forradalom, illetve a végén a 2006-os székházostrom.

Ez összesen kb 30 perc volt. Igen, meglehetősen rövid. Viszont teljesen elégedettek vagyunk, mert a zúzósabb számoknál zsúfolásig tele volt a nagyterem, és sokan táncoltak. Látszott rajtuk hogy igazán élvezik a zenét. Degu pedig a közönség soraiban is ugyanolyan jól csinálja a hangulatot, mint a színpadon, de erről majd később.

Amivel nem vagyok elégedett, az az előadásmódunk. Igaza volt Szőkének, sokkal élőbbnek kellene ennél lennünk, mert ez így gagyi. Persze ne legyünk túl szigorúak magunkkal szemben, hisz színpadszüzek voltunk még, és nem is volt időnk felkészülni. Mindenesetre köszönjük mindenkinek aki odajött gratuálni, illetve köszönjük a hasznos tanácsokat is. Na meg azt is hogy eljöttetek. A gratulációkat, dícséreteket, ötleteket pedig továbbítottam Solaris felé, mert ez igazából az ő saját projektje, a számokat egyedül írja, én majd csak az élő showk-ban fogok segédkezni. Főleg mikor igazán élők lesznek.

xFirstxBlooDx koncert


Emlékszem, a xFirstxBlooDx-hoz még valamikor egészen régen volt szerecsém a myspace-n, és már akkor eldöntöttem, hogy valamikor meg kell nézem élőben. És lám, milyen nagyszerű alkalom adódott erre. Talán csak én nem figyeltem, de úgy emlékszem a koncertjük nagyon hirtelen kezdődött, bármiféle intro vagy előjáték nélkül. Ez azért nem jó ötlet - szerényvéleményemszerint - mert kell egy kis idő az embereknek mire feleszmélnek hogy "jé már megy a koncert" és mindenki abbahagyja a kanapénpunnyadást, piavásárlást, hugyozást, lépcsőházbangangelést. Azonkívül az ő műfajuk dark electro, amihez kell egyfajta hangulat. Nem üres partyzene, ezért ha egy bizonyos reakciót akarnak kiváltani a közönségből, akkor el kell azt fogadni, hogy egy bulizós Combichrist szám után nem áll át a közönség hangulata azonnal a szenvedős éjfekete darkelectro-ra.

Egyébként pont a hangulat megteremtésére való az előzenekar. Vagy warm-up band, ahogy akarjátok.

Amit mindenképp meg kell említeni a xFirstxBlooDx-dal kapcsolatban, az a színpadiasságuk. Személyes elfogultságomat félredobva mondom, hogy Degu előadásmódja a "profi" előadókével vetekszik. Ami nem is csoda, hiszen ha jól tudom színész. Szintén csak dícsérni tudom a színpad berendezését. Fekete-sárga kordncsíkok, újságpapírból számomra mai napig érthetetlen módon elkészített akasztott emberalak. És persze sok liter művér. Ami azonban kissé világos, de hát ne kukacoskodjunk. Tudja mindenki hogy az ott "vér".

A hangzást nem kritizálom, mert én botfülű vagyok. Állítólag sok volt a mély, illetve túl hangos volt az ének, de számomra tisztának tűnt a hangzás. Szintén említésre méltó, hogy amikor egy más által írt alapú számot adtak elő, a szám végén Degu rámutatott az alapot író úriemberre, és tapsot kért neki. Korrekt.

Amit viszont nem értek, az az, hogy őket miért nem tapsolta meg senki? Bár azt hiszem koncerten nem szokás tapsolni, de tekintve hogy ez egy kicsi, viszonylag zárt közösség, a hallgatók/nézők e módon is kifejezhetnék tetszésüket.

Sokan panaszkodtak arra, hogy milyen kevesen táncoltak a xFirstxBlooDx-re. Én ezt nem értem. Nem mércéje egy együttesnek az, hogy hányan táncolnak a koncertjén. Egyébként is, a dark electro nem bulizós zene. Aphex Twin sem táncolható, mégis az elektronikus zene géniusza. Ezért is nem értettem xFirstxBlooDx csalódottságát a koncert után. Nekem a zene tetszett - bár ez egyéni ízlés kérdése - a hangzás megfelelő volt, bár talán kicsit halk, és a színpadiasságra se panaszkodhatott senki.

Cyberradio buli


A koncerteket lezajlottak, ezután folytatódott a Cyberradio buli. Amivel nem is volt semmi gond egy bizonyos pontig. De míg odáig eljutunk, leírok teljesen lényegtelen dolgokat.

Például azt hogy Clau alias BeheritPlasticDoll szerint nem voltunk olyan jók ám. "Hm, tízből hat". Persze ezt csak azért mondta mert vízilónak neveztem. De ez lényegtelen.

Szőke, a Gyár tulajdonosa személyesen is gratulált a fellépésünkhöz, és említette, hogy máskor is szívesen lát minket, aminek örülünk, és köszönjük.

Koncertünk közben odajött egy srác hozzánk hogy lehet-e számot kérni.

- Ember, ez egy élő koncert!
- Jóakkora frontlájnasszemblitőla
- Koncert! Vágod? Élő. Menjmárleaszínpadról!
- Jaaaa.

Na most vagy az úriember volt nagyonnemjózan, vagy tényleg rá kéne gyúrnunk a színpadiasságra.

Solaris megjegyezte hogy élő csatajelenet ahogy hardcore-ra "táncolok".

Találkoztam egy leendő szerkesztőnkkel, akit baromira nem ismertem meg, de aztán nagyon megörültem neki.

Szájberszar László taknyos nyálat köp az Industrial szcénára

Ilyen teljesen lényegtelen dolgok történtek úgy nagyjából éjjel 3-4 óráig amikoris Szájberszar László, vagy a koncert miatti csalódottságából fakadóan, vagy afféle suicide commandoként úgy döntött hogy megöli a saját buliját.

A buli megölése kezdődött azzal hogy sorozatban elkezdték lenyomni 5-10 éves metál-rock számok TECHNO remixjeit. Linkin Park, Placebo, System of a Down, meg ki tudja mi volt még. Oké, jók ezek, már amelyik, de könyörgöm, ne zsinórba menjen az összes. Utána jött Prodigy amit én speciel kurváraimádok, de hadd súgjam meg KÖZE_NINCS_AZ_INDUSTRIALHOZ. Nem, nem az. És akkor se lesz az ha minden buliban hatszor lenyomjátok az Omen-t meg az Invaders must die-t.

Oké, ez még az elviselhető része volt a dolognak, ami ez után jött, az viszont kritikán aluli. Úgy éreztem magam mintha a Zöld Pardonban lennék, de még ott is a legszarabb, legsuttyóbb bulin. Júlia nem akar a földön járni, Csiba te liba, slájmhepihárdkór, Pál utcai fiúk, és egyéb borzalmak kerültek lejátszásra valahogy egy INDUSTRIAL bulin. Gyerekek, én nem azt mondom hogy ilyen bulin csak az mehet amiben torzítva üvölt a terminátor miközben szegecseli vissza a leszakadt karját... de azért mégis, Csiba te liba... skinheadmulatós. Uram isten.

Na amikor már sírtak a Gyár falai és kegyelemért könyörögtek, illetve azért hogy a ZP-ből ideszakadt "hűűűűdetökjóezaműrasztimeganyuvegyélnekemplatfoooormt" tinipicsák visszahúzzanak oda ahová valók, akkor odamentem Lászlóhoz, és tisztelettel arra kértem ne tegye ezt. Mire ő vigyorogva "Nyugi, lesz ez még rosszabb is!".

És lett. Nagyjából 4 éve járok le Gyárba. 4-5, nem tudom pontosan. De ilyen brutális módon elkúrt bulit még nem láttam. Rekord. Amiket gyászos tekintettel körbejárkálva hallottam a különböző arcoktól, azt meg idézni se merem, mert ez azért mégiscsak a BunkerBlog, nem az össznépi anyázda.

Mindenesetre érik már egy írás úgy általában a selectorkodásról, úgyhogy majd ott bővebben elmélkedünk arról hogy milyennek kell lennie egy selectornak, meg ki legyen az, és ki felejtse el az ilyesmit. El lesz küldve sokmindenki a francba jól, mert nem szeretném ha az "új generáció" elkezdené saját szájíze szerint átalakítani a Gyárat.

Végszóként köszönjük a meghívást, köszönjük azoknak akik eljöttek, és köszönjük MelindaSixx-nek a fotókat, illetve azt hogy legfiatalabbként, lányként, legfrissebb selectorként ő nyomta a legjobb zenéket az egész éjszaka alatt.

A súlyosan értelmi fogyatékosok kedvéért megjegyezném: Lacival jóban vagyunk, és nem a személyével, hanem a Cyberradio bulin selectorként(!!) betöltött szerepével van bajom.

11 komment · 2 trackback

Címkék: koncert beszámoló buli gyár industrial fikázás electroindustrial electro industrial cyberradio darkelectro