HTML

Bunker

Industrial, EBM, Electro-Industrial, Futurepop, Low Life - High Tech, Posztapokaliptikus-Posztnukleáris Cyberpunk blog egy atombunker mélyéről, amíg csak áll a világ... Utána meg főleg.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Zeneelmélet kezdőknek 1

2010.05.27. 00:33 :: Gabriel (B)

Ezennel új cikksorozatot indítunk a blog.hu-n, Zeneelmélet kezdőknek címmel. Igazából fogalmam sincs mit értenek a hozzáértők zeneelmélet alatt... mindenesetre az ilyen cikkekben lehet majd hasznos dolgokat olvasni arról, hogyan kell zenét csinálni, meg hogyan nem.

Kezdjük ma valami egyszerűvel. Egy átlagos zeneszám három dologból tevődik össze:

1. Zene (ki gondolta volna)
2. Dalszöveg
3. Ének


Na. Ha mind a három megfelelő színvonalú, akkor az lehet egy jó szám. Ha azonban a három közül csak kettő megfelelő színvonalú, a harmadik pedig kritikán aluli, az valami vicceset fog eredményezni.

Vegyük például ezt az Amduscia számot.



Mielőtt valaki a monitorra ráhajolva megpróbálna engem elátkozni, gyorsan keresztet mutatok (fordítottat vagy horgasat is akár) és megjegyezem, hogy imádom az Amdusciát. Ezt a számot meg főleg. Amikor letö... izé megvettem az Amduscia összest, első szám volt az mp3 lejátszómon, és sosem tudtam továbbtekerni. Ez mindig lement.

Szóval az első pont megvan. Zene. Epic. Truly Epic.

Ének? Torzított vokál. Erősen torzított, így igazából nem tudunk képet alkotni arról, hogy mennyire tehetséges az énekes. Viszont jó, ehhez a zenéhez, meg ebben a stílusban, ez jó.

Következzék a harmadik pont. A dalszöveg. Namármost. Cselesek a srácok, mert az erősen torzított vokálokat nem feltétlenül érti meg az, aki nem beszél jól angolul. Viszont ha valaki egyszer odafigyel a szövegre, vagy (figyelem, cheat!) elolvassa, az _be_fog_röhögni_ .

Figyeljük csak miféle dalszöveget bírtak Amdusciáék szülni ehhez a számhoz:
 

Feel the anger
When you´re seeing his eyes
Wait for a longer question
When you´re seeing his sign
Why don´t you think in your lies?
Christ, you`re not welcome in my life

Great expectation for he`ll bless you
Whit this cross in your face

You claim your absolution
No fear!
You are without illussion
Just feel!
The church is not the answer for me
Your priest is not my father, just shit!

Pervertion, consolation only for my eyes
Deception, fake intentions only for my soul

 

Kedvencem a: "Your priest is not my father, just shit!" sor. Magyarul: A TE PAPOD NEM AZ ÉN ATYÁM, CSAK SZAR! Gyerekek könyörgöm hát miez? Egy 15 éves zsíroshajú sátánista hülyegyerek is cikinek érezne egy ilyen sort benyomni bármelyik számába. Tanulság tehát: Fordítsunk kellő időt a dalszöveg megírására is, mert az is fontos eleme a zenének.

Szólj hozzá!

Címkék: zene youtube dalszöveg industrial aggrotech amduscia zeneelmélet kezdőknek

A bejegyzés trackback címe:

https://bunker.blog.hu/api/trackback/id/tr432034482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása