HTML

Bunker

Industrial, EBM, Electro-Industrial, Futurepop, Low Life - High Tech, Posztapokaliptikus-Posztnukleáris Cyberpunk blog egy atombunker mélyéről, amíg csak áll a világ... Utána meg főleg.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Nichtstuer

2009.12.22. 21:29 :: Ysengrin

 Ez a bejegyzés már nagyon hosszú ideje böki a csőröm. Egészen konkrétan a vÁLSÁG! nevű Memento Mori rendezvény óta érzem azt, hogy erről írnom kell. Ekkor láttam és hallottam ugyanis először a Nichtstuer-t...

 A Nichtstuer Blaskovits Ferenc (The Syphilises, Durch Heer und Kraft)  egyszemélyes neofolk/experimental projektje. A projektet leginkább a dallamos gitár, a keserű, dünnyögős ének valamint a zaj üdítő keverékeként tudnám jellemezni. A Nichtstuer nagyszerűsége pont az egyszerűségében rejlik, hiszen Feri fenti három összetevő segítségével olyan melankólikus hangulatot teremt, amitől egy hétköznapi emó sírva rohan a ciánkapszuláért. Érdemes még megemlítenem, hogy a zenében használt digitális technika elenyésző. Koncerten általában minden élőben kerül eljátszásra, ami rendkívül nagy precizitást és koncentrációt igényel Feri és a vendégzenészek részéről.

 Ennek a rövid ajánlónak az aktualitását az adja, hogy Feri pont a napokban jelentette meg a Nichtstuer új EP-jét, ami a Jézus nem szeret senkit címre halgat és ingyen letölthető a Nichtstuer honlapjáról. Ha pedig tetszett amit hallottatok akkor nézzetek fel a Chromechoes Production myspacejére, ahol a Nichtstuer előző EP-jét, a 2008-as Minden megsiratott "lemezt" is le tudjátok tölteni.

Nichtstuer
Alternative and Industrial Musicians Society
Chromechoes Production

 

1 komment

Címkék: magyar myspace hangszer experimental neofolk

A bejegyzés trackback címe:

https://bunker.blog.hu/api/trackback/id/tr831616734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása