HTML

Bunker

Industrial, EBM, Electro-Industrial, Futurepop, Low Life - High Tech, Posztapokaliptikus-Posztnukleáris Cyberpunk blog egy atombunker mélyéről, amíg csak áll a világ... Utána meg főleg.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Adj király katonát! - Heimataerde

2009.11.21. 09:35 :: Ysengrin


Kevés olyan projektet tudok felsorolni az industrial szcénában, ami zenéjében és image-ában is teljesen egyedit tud alkotni. Persze érthető, hogy a bevált klisékkel nagyot bukni nem tudunk és a táncparkett is meghálálja a 'valahol már hallottam hasonlót' zenekarokat, de ha valaki veszi a bátorságot, hogy egyedit alkosson az már önmagában is díjazandó.

A Heimataerde márpedig egyedi minden ízében. A zenekar meglepő módon az electro-industrialban gyakran előforduló Isten és kereszténység ellenes arculat helyett a középkort és a keresztes vitézeket idézi kinézetében, hangzásában és szövegeiben egyaránt. A koncertjeiken is középkori viseletben lépnek fel, zászlókkal díszítik a színpadot,  ami rendkívül impozáns látványt nyújt a nézők felé és teljes mértékben átadja azt az atmoszférát, amit a zenekar képvisel.

A Heimataerde egyedisége mégis inkább zenéjében gyökerezik, mint kinézetében, hiszen az arculat magában semmit sem ér, ha nem társul hozzá megfelelő minőségű zene. Itt szerencsére erre sem lehet panasz. Ash kitűnően kombinálja az industrial hangzást a középkori muzsikával. A 4/4-es dübörgő lábdobok, a harsány hypersaw szintetizátor hangok, valamint a torzított fuvolaszólamok mind kiegészítik egymást, hogy együtt olyat produkáljanak, ami minden bizonnyal letépi a fejünket.
 

Ajánlott track: Heimataerde - Der König Von Thule

Myspace: http://www.myspace.com/heimataerde
 

2 komment

Címkék: zene youtube industrial banda electroindustrial electro industrial

A bejegyzés trackback címe:

https://bunker.blog.hu/api/trackback/id/tr611541221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SOLAR1S · http://myspace.com/iorganic 2009.11.22. 15:36:50

Jaj de szeretem őket ! Csak igy tovább !

bercesa · http://adamberces.hu 2009.11.24. 22:30:04

Remek zene, talán az eddigi egyetlen aggrotech/modern ebm zene amiben személy szerint látok valami fantáziát: remek koncepció, jól összerakott, egyedi zene és nem is válik túl gyorsan unalmassá...
süti beállítások módosítása