HTML

Bunker

Industrial, EBM, Electro-Industrial, Futurepop, Low Life - High Tech, Posztapokaliptikus-Posztnukleáris Cyberpunk blog egy atombunker mélyéről, amíg csak áll a világ... Utána meg főleg.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Hallgassunk webrádiót, de melyeket érdemes ?

2009.10.06. 13:52 :: SOLAR1S

A hasznosnál hasznosabb dolog tud lenni az internetes webrádió, ha az ember úgy érzi már az összes számát rongyosra hallgatta. Ilyenkor érkezik a 3 az egyben megoldás, a webrádió. Hogy ez miért is rejt ilyen sok lehetőséget magában, arra majd lejjebb kitérek.

Évek óta hallgatok webrádiókat, mondanom sem kell, hogy talán alig akad előadó kivel ne találtam volna szemben magam a hangfalból, olykor fejhallgatóból, persze az általunk kedvelt műfajon belül.

A három talán legnagyobb webrádió a műfajban ( pontosan milyen müfajban is ? - Dark electro, industrial, Ebm, Idm, Harsh, Trance, s néha egyéb kellemes behatárolhatatlan agymenések ) egyben néhány szóval jellemzem is őket.




Nálam a DIGITAL GUNFIRE prioritást élvez, a szájízemnek a legmegfelelőbb, nagyrészt vérbeli német elektronikus zene hallható itt, és tényleg nagyon változatos, viszont annak ajánlom első sorban, aki megfelelő mértékben kitapasztalta ezt a hangzásvilágot. Akinek új az egész zenei irányzat, javaslom a soron következőt...




A REAL INDUSTRIAL RADIO -t , mely azon kivül hogy a beginner-ek számára kiválló alapozást nyújt, egy kisebb-nagyobb közösségnek is örvend, hisz a honlapjuk egy közösségi portálnak is ad otthon egyben, ahol számtalan magyar felhasználóval is találkoztam már, de nagyrészt a tehetőségükben zöld műrasztát növesztett amerikai exhibicionista lányok otthona ez. ( külön téma majd később egy másik cikkben erre is kitérek ) Na de visszatérve a zenére, a webrádió a régi klasszikusoktól kezdve, a modern Synth pop világán keresztül, az ebm-en át, végső soron megszoktatja a fülünkkel e csodálatos zenei világ első fokozatát. Harsh és hard, vagy trance, itt szinte soha nem szól, viszont amit kiemelnék a rádió előnyére, az az élő show, melyet többnyire hétvégén hallgathatunk. Ilyenkor az új előadók kerülnek felkonferálásra néhány szóban, de ezt műsora válogatja.




A harmadik webrádió melyről írni szerettem volna, a TORMENTED RADIO ahol DjDead szolgáltatja a jobbnál jobb zenéket, végtelenített playlistjéről a hallgatóknak. Erről a rádióról sokat nem érdemes tudni, hallgatni kell.



Mindhárom webcímen tetszés szerint kiválasztható a lejátszó típusához konfigurált url. ( winamp, media player stb )

Hogy miért is jó triplán nekünk mindez? ( ahogy a cikk elején említettem )

1. zenét hallgatunk, ezzel boldogabb perceket szerezve magunkak.
2. megismerünk új előadókat, igy tájékozotabbak leszünk a témában.
3. ami megtettszett, azt letöltjük, és hirdetjük az igét.

Mára ennyi, Dark Greets.
 

3 komment

Címkék: zene idm industrial ebm webradio

A bejegyzés trackback címe:

https://bunker.blog.hu/api/trackback/id/tr361431451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

worker (törölt) 2009.10.13. 21:12:02

...én ezeket hallgatom:
www.ebm-radio.de/
www.laut.fm/al-dente (utóbbi Intrendent adója, sok-sok old-school ebm-mel)

SOLAR1S · http://myspace.com/iorganic 2009.10.14. 01:28:53

@worker: Az interdenten néha hallható pár müremekem hála az égnek

tar 2009.10.31. 18:02:35

Nálunk is főként az EBM rádió szól. Viszont régen a hősidőkben havernál induszriál bulik előtt mindig a Digital Gunfire-t lőttük be.
süti beállítások módosítása