HTML

Bunker

Industrial, EBM, Electro-Industrial, Futurepop, Low Life - High Tech, Posztapokaliptikus-Posztnukleáris Cyberpunk blog egy atombunker mélyéről, amíg csak áll a világ... Utána meg főleg.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Előszó

2009.01.24. 23:04 :: Gabriel (B)

 

 

Próbáltatok már előszót írni egy bloghoz? Nem könnyű feladat. Ilyenkor az olvasó azt várja, hogy egyetlen bejegyzésben - méghozzá rövid bejegyzésben - vázolják fel neki, miről fog szólni ez az egész blog, mit akar, és egyáltalán miért jött létre.

Ezekre a kérdésekre pedig nem csak, hogy nem igazán tud felelni az író, de nem is akar. Hiszen a blog egy sajátos műfaj. Pláne az a blog amit többen szerkesztenek.


Industrial, EBM, Electro-Industrial,
Futurepop, Low Life - High Tech,
Posztapokaliptikus-Posztnukleáris
Cyberpunk blog egy atombunker mélyéről,
amíg csak áll a világ...
Utána meg főleg.


Így próbáltuk meg röviden felvázolni, miről fog szólni ez a blog, de hogy őszinték legyünk, ez csak töredéke annak amikről itt írni fogunk, és még ez a rövid leírás is magyarázatra szorul.

Hiszen mi számít például industrialnak? Míg egy zenéről könnyen megmondhatjuk hogy industrial-e, egy képnél, filmnél, írásnál, már nehezebb a dolgunk. Ezért nemes egyszerűséggel azt a választ adjuk, hogy ez a blog mindenről fog szólni, amiről mi úgy érezzük kapcsolódik ehhez.  Hogy mit értünk az "ehhez" alatt? Ezt is nehéz lenne pár szóval megfogalmazni. Nem tudunk egy olyan életérzést (talán ez a legmegfelelőbb kifejezés) pár szóban megfogalmazni ami könyvek, filmek, zenék, képek, és egyéb művészeti és nem művészeti alkotások végtelen tömegét hatja át. Erre a dologra, talán a fent idézett részből válogathatunk jelzőket. De egyik sem öleli fel mindazt, amit ez jelent.

Éppen ezért arra kérjük a kedves olvasót, ha a blogunk leírásából akár egyetlen szó is felkeltette érdeklődését, figyeljen minket.

Hogy miért jött létre ez a blog?

Bár a válasz talán meglepő, ez a blog, kedves olvasók, értetek jött létre. Pontosabban nektek. Itt nem arról van szó, hogy pár fiatal, aki nem tud mit kezdeni határtalan szabadidejével, unalmában blogot indít. Egyáltalán nem.

Az egész úgy kezdődött, hogy volt pár hasonló érdeklődésű ember. Érdeklődésük pedig ugyanazokra a témákra terjedt ki, amiket a fent idézett blogról szóló részben felvázoltunk. Ezek az emberek pedig szomorúan konstatálták, hogy ezekről a dolgokról, magyar nyelven nem igazán lehet olvasni, a google pedig nem mindig olyan jó barát.

Ezért hát elhatározta ez a pár ember (akik mi vagyunk) hogy azt teszik, ami normális embernek ilyen esetben eszébe se jutna. Hogy majd akkor ők lesznek azok, akik ezzel foglalkoznak. Igaz, így nekik ugyanúgy megmarad az a feladat, hogy más oldalakat böngésszenek, kutassanak, fordítgassanak, keresgéljenek, de mások már élvezhetik majd az ő munkájuknak gyümölcsét.

Mindemellett, szeretnénk a hazai hasonló érdeklődésű embereket (szándékosan nem írunk fiatalokat, hiszen jópár "vén róka" is van a műfajban) kicsit közelebb hozni egymáshoz. Hogy ezt hogy fogjuk megtenni, arra van pár ötletünk, de ez majd kialakul. Egy blog jó közösségépítő lehet, és mi igyekszünk majd azok lenni.

Előszóban talán ennyit kell elmondanom a Bunkerről. Most pedig mennem kell, mert megszólaltak a légvédelmi szirénák. Köszöntem a figyelmet.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bunker.blog.hu/api/trackback/id/tr73900471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tar 2009.02.01. 10:14:23

Büszke vagyok rá, hogy (legalábbis ezen az oldalon) elsőként gratulálhatok nektek a kezdeményezésért.

Gabriel (B) · http://bunker.blog.hu/ 2009.02.01. 16:22:12

És egy Funker Vogt fan az első kommentáló. Nekünk a megtiszteltetés ;)

crowi 2009.02.03. 08:51:17

Sok sikert a továbbiakra is és csak így tovább :)
süti beállítások módosítása