HTML

Bunker

Industrial, EBM, Electro-Industrial, Futurepop, Low Life - High Tech, Posztapokaliptikus-Posztnukleáris Cyberpunk blog egy atombunker mélyéről, amíg csak áll a világ... Utána meg főleg.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Combichrist interjú

2009.01.31. 23:51 :: Gabriel (B)

 

Ma gondoltam jó arc leszek, úgyhogy lefordítottam nektek egy Combichrist interjút. Igaz, nem új, 2006-os, de tudtommal magyarul sehol sem jelent meg eddig. Szóval nesztek. Ja amúgy márciusban MINDEN BIZONNYAL jön hozzánk a Combichrist. Bizony. De mint tudjuk, semmi sem biztos, szóval ne örüljetek előre nagyon.

Akinek pedig ez nem lenne elég, elolvashat még egy 2005-ös interjút az együttessel a gothic.hu-n.

No, itt az interjú:

Hogy jött a Combichrist név?

Anno csinálgattam egy Combichrist című amatőr magazint, ebben volt egy képregényem. Egy punk srácról szólt aki félig gonosz volt, félig pedig jó. Egy messiás volt aki drogozott, és szarráverte az embereket. Szerintem a név passzol a zenéhez amit csinálunk.

Hogy írod a számaidat?


Van amikor megy, és van amikor nem megy. Azon dolgozom amihez épp hangulatom van. Ha nincs meg az ihlet, akkor nem dolgozok zenén.

Úgy néz ki míg a legutóbbi Icon of Coil album nem ért fel a várakozással, a legújabb Combichrist album nagyon népszerű lett. A jövőben inkább a Combichristre koncentrálsz majd?

A CC többé már nem mellékprojekt. Az IOC Pedig jelenleg nem is létezik. A Combichrist azért megy ilyen jól, mert azt csinálom amit akarok, nem azt amit mások akarnak vagy elvárnak.

Milyen a kapcsolatod a blueblood.com-mal?

Amelia és Forest menő arcok, nagyszerű fotósok, és a barátaim. Csináltak pár albumborítót nekem, és megengedték hogy kölcsönvegyem a lányaikat művészi célokra. Hehehe

Milyen Atlantában élni?

Csirke, Sör, Puska, lángoló keresztek. Tudod, csak a szokásos. Üldögélek a verandán és Single barrel jack-et iszogatok egész évben. Ez a tervem nyárra, az biztos.

Hogy áll a képregény?

A képregény kész, azt kellene kérdezned "hogy fogsz kiadót találni neki?"

Honnan jött az ihlet a "Tractor" c. számhoz?

Heh. Szerintem poén. Egy sportautót szétzúz egy ipari traktor... orosz akcentussal.

Mik a fő előnyei és hátrányai annak, hogy több projekten is dolgozol egyszerre?

Kifejezhetem magam pontosan úgy, ahogy akarom, anélkül hogy kockáztatnám az egyes projekteket. Hátránya pedig számomra nincs.

Mik a terveid az új Panzer AG albumra?

Az album már készen van, a címe "Your world is burning", és áprilisban adjuk ki. És mindannyiótoknak el kell mennie megvenni. Kurvára ne töltsétek le. Ha letöltitek a zenémet, küldjetek paypalon egy kis pénzt vagy valami.

Az élő koncertjeitek bámulatosak, tényleg rengetek energiát fektettek a fellépéseitekbe. Mesélsz nekünk a tapasztalataidról, és a legutóbbi turnétokról?

El kellene olvasnod amit a blogomban írtam. Néhány rajongó hozott nekem ajándékot, ami kedves dolog. Kaptam egy CC feliratú hógömböt, [Az a cucc amit ha megrázol "esik" benne a "hó". Van ennek normális neve? - Android_bunker] egy nagyon fasza fém feliratot, egy pólót, néhány üveg Jack Daniel's-t, és egy micimackót. Nagyszerű volt találkozni azzal a rengeteg őrülttel, biztos vagyok benne hogy a jövőben még jobb lesz. Amikor Koppenhágában landoltunk elvesztettük a farokszárnyat és majdnem lezuhantunk. Következő nap landoltunk Londonban, akkor pedig elvesztettünk egy kereket, és majdnem megint lezuhantunk. Ja és megkaptam életem első VIP jegyét egy Mötley Crue showra ezen az utolsó turnén.

Miben különböznek a rajongók a világ különböző részein?

Nagy az eltérés abban, hogy hogyan mutatják ki az emberek a rajongásukat. A lengyelek például teljesen megőrülnek. Úgy ugrálnak és üvöltenek mint valami elmebetegek. Míg más helyeken csak állnak mint valami zombik, de ugyanúgy élvezik. Egyes helyek nagyon "színpadorientáltak", úgy gondolják csak azok a dolgok jók amik teljesen beleillenek a "goth industrial kézikönyvbe". Míg más helyeken szeretik amit szeretnek, függetlenül attól, hogy az mennyire goth vagy cyber. Engem az ilyesmi egyáltalán nem érdekel.

Tervek a közeljövő élő fellépéseire?

Rengeteg fesztiválon leszünk idén nyáron. Egy amerikai DJ turnénk is lesz március-április környékén. Meg főleg stúdiómunka.

Mi a véleményed a jelenlegi industrial színtérről?

Fényesebbnek tűnik mint három évvel ezelőtt. Amikor lementél egy klubba, és két órán keresztül ugyanazt a számot nyomták. Ez a színtér már nem emészti fel önmagát. Kiszarja magát, és újra felemészti magát.

Mit gondolsz, milyen lesz az industrial színtér egy pár év múlva?

Nem tudom. Csak azt remélem hogy lesz még.

Milyen idős vagy?


Elég idős.

Hol nőttél fel?

Norvégiában, Fredrikstadban.

Milyen a kapcsolatod a másik Icon of Coil taggal, Sebastian Komorral?

Minden oké. Ne higgyétek el amit a neten olvastok.

Mik a nézeteid a drogokkal kapcsolatban?

Drogok??? Nem tudtad hogy straight edge vagyok?

Kivel találkoznál szívesen?

Természetesen Johnny Cash-sel, de ez már nem fog megtörténni. Tisztelem még David Bowie-t. Megtartotta művészi feddhetetlenségét még ezekben az években is, ami nem könnyű.

Mire számíthatunk a Combichrist-től a jövőben?

Zene, show-k, erő, energia. Folytatjuk az utat amit elkezdtünk.

Milyen más bandákat hallgatsz mostanában?

Attól függ milyen a hangulatom. Cock rock. Minimalistic Electro, rockabilly. Death in June.

Úgy tűnik rengeteg dolgod van, a zenei projektjeid, a turnék, mit csinálsz ha pihenni akarsz és kicsit jól érezni magad?

Nézem a Law and Order-t, popcornt zabálok és drága whiskey-t iszok.

Gyűjtesz valamit?

Őrült japán dvd-ket. Drága Jack Daniel's üvegeket. Nehéz napokon pedig pamutot.
 

2006
a forrást meg elfelejtettem :]

Szólj hozzá!

Címkék: interjú koncert industrial aggrotech harsh electro electro industrial

A bejegyzés trackback címe:

https://bunker.blog.hu/api/trackback/id/tr40915271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása