HTML

Bunker

Industrial, EBM, Electro-Industrial, Futurepop, Low Life - High Tech, Posztapokaliptikus-Posztnukleáris Cyberpunk blog egy atombunker mélyéről, amíg csak áll a világ... Utána meg főleg.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Elektronéger

2010.02.07. 14:30 :: Gabriel (B)

Lehet azt mondani a rasszizmusra, vagy a faji megkülönböztetésre, hogy csúnya dolog, de az pédául tény, hogy bizonyos rasszok bizonyos zenéket egyszerűen nem hallgatnak. A zenei szubkultúrához aztán meg főleg nem csatlakoznak.

Szembetűnő például - ha hazai pályát nézünk - hogy a cigányok mulatóst, hiphopot/rappet, illetve diszkózenét hallgatnak. Van még elvétve pár rocker vagy punk cigány, még skinhead(!!) is, de például elektroindusztriál, vagy más underground scénákban egyáltalán nincsenek. Egyszerűen nem.

Hasonló a helyzet a négerekkel is. Ők is kötelezőnek tartják a rapzene kedvelését, ám sok egyéb szubkultúrához való csatlakozásukat bizonyára ősi törvények tiltják.

Ezért is meglepő olyat látni, amikor egy néger úgy dönt, hogy bizony basszameg a fiftiszent a ganxstareppjét, meg a sznúpdog is elmehet a bús picsába a pimpeskedésével, neki az elektroindusztriál jön be. Még akkor is, ha ezért a családja kitagadja.


 

 Lulz!

14 komment

Címkék: zene youtube videó tánc poén industrial electroindustrial electro industrial

A bejegyzés trackback címe:

https://bunker.blog.hu/api/trackback/id/tr321736459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dorn 2010.02.07. 16:04:08

Azért annyit hozzátennék, hogy ott van a Living Colour nevű funk-metal formáció, a Plasmatics nevű őspunk zenekarban is volt afroamerikai tag, sőt a francia ipari-metal Treponem Pal nevű formációban is tevékenykedett egy bizonyos Marco Neves, aki később a Ministry sorait is erősítette. Ő se a hófehérségével rítt ki a sorból ;)
De a leghíresebb szerintem Ice-T és az ő retek Body Count-ja :)
De ha jobban beleásnánk az aggrotech-színtérbe ott is találnánk négert, a franciáknál biztosan.

Az_elfeledett_holtaknak · http://www.myspace.com/xfirstxbloodx 2010.02.07. 22:39:58

Egyébként hozzátenném, hogy az itt látható néger,a német elektro-industrial szubkultúrának egy vezető alakja, nem csak egy szimpla rétinigger aki oglidzsi helyett kombikrisztre nyomott rá.

Gabriel (B) · http://bunker.blog.hu/ 2010.02.08. 01:15:00

@Dorn: Oké, van. De valahol a 0 és az 1% között mozog az arányuk, ez tényszerű.

sorger 2010.02.08. 19:44:43

Ha nem csak szigorúan az electro/industrialt nézzük, akad példa bőven az undergroundban. Pl: BAD BRAINS, BLASPHEMY, SUFFOCATION, ORGAN/X, stb., szándékosan több műfajból merítve. Egyébként tudok olyan romáról, aki dark/goth elkötelezett, a cikk szerzőjének meg gondolom sok az üres perce, hogy van ideje ilyen témákon rágódni.

Ysengrin 2010.02.08. 22:02:05

Egyébként tényleg, teljesen igazad van, hogy bizonyos rasszok nem játszanak bizonyos fajta zenét. Például még nem láttam nigger hatecore előadót és remélem már nem is fogok... :]

Gabriel (B) · http://bunker.blog.hu/ 2010.02.08. 22:03:21

@sorger: Sajnos igen kevés az üres percem, ezért is jut ilyen kevés időm erre a blogra is. De ha nálad egy pár sorban megemlített jelenség rágódásnak minősül, akkor irigyellek, mert te aztán biztos nem rágódsz sokat semmin. Elvégre ha az, hogy egy adott rassz tagja egy tőle kulturálisan idegen szubkultúrában találja meg magát, ezzel viszonylag egyedi jelenséget képezve, nem érdemel 13 sort, akkor bizonyára az élet komolyabb kérdései sem érdemelnek pár füzetlapnál többet.

Annyira tudtam hogy ha leírom azt a szót, hogy "néger" néhányaknál azonnal megszólal a "náciriadó" még ha viszonylag halkan is.

sorger 2010.02.09. 01:53:45

A téma nem lenne rossz, viszont kissé le lett egyszerűsítve, így értékét vesztette, szerintem.

"Náciriadó"? Miért is? Megjegyzem, a rasszizmust, illetve a faji megkülönböztetést te említed, mindjárt az első mondatban, teljesen szükségtelenül.

Gabriel (B) · http://bunker.blog.hu/ 2010.02.10. 13:25:56

@sorger: Igen, lehetne erről hosszabban is írni, de én csak így futólag megemlítettem, mert aznap ezt láttam, és meglepődtem hogy jé, néger rivethead, ilyet se láttam még. Bár ez ugye nem jelent semmit, mert én sok dolgot nem láttam még. Például tapírt sem. Azon is meglepődnék, és ha Combichrist szólna alatta, fel is tenném ide.

sorger 2010.02.11. 00:45:31

Ez olyan szintű magas labda... Nos, sok sikert a további munkádhoz!

Gabriel (B) · http://bunker.blog.hu/ 2010.02.11. 09:56:08

@sorger: Persze hogy magas labda, hiszen annak szántam. :)

Dgahan 2010.02.13. 18:24:34

szerintem meg nem kell ennyire túlbonyolítani.érdekes és kész.

worker (törölt) 2010.03.13. 14:04:38

...érdekes és jó. Emlékszem, pl. 2003-as Dave Gahan koncertre, beengedés előtt a közelünkben gyülekezett egy roma társaság igazi oldschool módos szerelésben. Valahogy furcsa volt de mégis nagyon szimpatikus.

Gabriel (B) · http://bunker.blog.hu/ 2010.03.13. 16:58:47

@worker: Minket az lepett meg egyszer nagyon, amikor a K2-ben voltunk valamiféle industrial bulin és - megjegyzem voltunk összesen öten rajta - letévedt egy nagydarab fuxos cigány rózsaszín öltönyben, szultáncipővel. Érdeklődve körülnézett, feketeruhás emberek, kivetítőn zombifilm, hangfalakból gépzakatolás. Konstatálta hogy ő most kicsit eltévedt, aztán csettintgetve táncolni kezdett a Combichristre. Vicces látvány volt.
süti beállítások módosítása