HTML

Bunker

Industrial, EBM, Electro-Industrial, Futurepop, Low Life - High Tech, Posztapokaliptikus-Posztnukleáris Cyberpunk blog egy atombunker mélyéről, amíg csak áll a világ... Utána meg főleg.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

The Gothsicles

2010.01.28. 12:59 :: Gabriel (B)

Egy nőismerősöm (Lonci köszineked) jóvoltából igen érdekes együttest ismerhettem meg a napokban.

Név szerint a Gothsicles. Név alapján azt hihetnénk egy goth bandáról van szó, de ez nem igaz. A banda elektronikus zenei téren mozog, de nehezen bekategorizálható. Ami a nevüket illeti a Second Album Means It's Too Late to Change Your Band Name c. számuk valószínűleg arra utal, hogy rosszul választottak nevet, de már nem akarják megváltoztatni.

Ami elsőre feltűnhet, és némileg egyedivé teszi az együttest, az az énekes hangja. Nem tudok erről mit írni, tessék meghallgatni. Egyedi. A második dolog pedig a dalok témája. A Gothsicles számai nem a szokásos témákat dolgozzák fel, hanem szintén elég egyedi dolgokról szólnak. Kiemelném például a Konami Code IV c. számukat, amelyben az ősrégi még sárgakazettás tv-játékos időkből ismerős Contra nevű játék 30 élet kódját énekelik el.

"UP UP DOWN DOWN LEFT RIGHT LEFT RIGHT B A SELECT START"

 

Több számuk is régi videojátékokon alapszik, így az együttes érthetően vált sok geek és nerd örök kedvencévé. Emellett találhatunk számos igen vicces dalszöveget is. Érdemes például megemlíteni az English License 2.0 c. számukat, melyben arról énekelnek, hogy milyen pocsékul van megírva számos banda dalszövege, ráadásul rossz a kiejtésük is, és ezért be fogják vonni az angol-lincenszüket. Említik itt a Funker Vogt-ot, a Neuroticfish-t és az E-craftot is. Hallgassátok meg ezt a számot, megfelelő angoltudással és az említett együttesek ismeretével a sírvaröhögés garantált.

Ami még érdekesség az együttessel kapcsolatban, hogy némely számukban, illetve a borítótervekben horror elemeket is felfedezhetünk. Első albumuk címe például Sega Lugosi's Dead a borítón pedig a mi Lugosi Bélánkat láthatjuk vámpírként, egy SEGA controllerrel a kezében.

Hatalmas poén még a Become a Goth, és az I Can Tell That You Shot At Hot Topic számuk. Nem szeretném az összes videójukat beilleszteni ide, ezért mindenkinek ajánlom, hogy hallgassa meg a többi számukat is, hiszen valóban rendkívül egyedi produkcióról van szó.

a Gothsicles hivatalos weboldala

a Gothsicles myspace profilja

2 komment

Címkék: geek zene horror youtube myspace lol poén dalszöveg electro nerd vgm

A bejegyzés trackback címe:

https://bunker.blog.hu/api/trackback/id/tr861708880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása