HTML

Bunker

Industrial, EBM, Electro-Industrial, Futurepop, Low Life - High Tech, Posztapokaliptikus-Posztnukleáris Cyberpunk blog egy atombunker mélyéről, amíg csak áll a világ... Utána meg főleg.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Combichrist koncerten voltunk

2009.03.30. 23:55 :: Gabriel (B)

Igen, még csütörtökön. Azóta ígérgetem hogy majd írok róla, de nem tudom, hogy mit írjak. Most is úgy álltam neki bejegyzést gépelni, hogy igazából fogalmam sincs mit fogok írni. No de sebaj, evés közben jön meg az étvágy, ahogy a mondás tartja. Talán írás közben meg az ihlet.

Szóval az úgy nézett ki, hogy Évivel, Kingával, Verával, Lacival, és Gameboyyal megbeszéltük, hogy akkor majd ott találkozunk, mármint Dűrer kertben, és örülünk egymásnak, és lesz koncert, együtt, jól. A mondatszerkesztésbe meg ugye senki nem köt bele, elvégre költői, írói, bloggeri szabadság van.

Nos. Találkoztunk is, örültünk egymásnak, Lacit meg - aki egy  metálhárdkórharcos - Vera szépen átalakította kombikrájszt szoldzsörré, katonai festéssel, tarajjal, meg hegesztőszemüveggel. Egyébként volt egy nagyobb csapat, CC harcos kinézetű úriember a bulin, gyanítom hogy ők barbárkodtak a pogóban.

Majd' el is felejtettem, Vera hozott magával még egy szépszőkelányt, akire majd még később visszatérek, de lehet hogy nem.

Öröm volt, hogy annyi régi ismerőssel találkozhattam koncert előtt, tényleg ott volt mindenki, egyedül Zahnrad kollega, meg Gaba (TÁMADÁS!) hiányzott. De hogy kétpercenként odajött valaki hogy "szevaaasz, mivanveled, derég láttalak!" az biztos. És ez öröm. Olyan ez az industrial-ebm közösség, mint egy nagy család. Nopersze akad jópár törvénytelen, vérfertőző kapcsolatból származó gyerek is, de az mellékes :D.

Az előzenekar az Aesthetic Perfection volt, akiket bevallom eddig nem ismertem, de legalább már ezért megérte eljönni. Azon túl hogy a zenéjük igen fasza, semmitöbbet nem tudok elmondani. (kéremkapcsojjaki). Ha ezt a videót nem néztem meg az elmúlt napokban legalább ötvenszer, akkor egyszer sem. Tegyetek ti is így:



Miután az Aesthetic Perfection elhúzta a nótáját (laugh!), csend szállt a teremre. Ezérthát szépen szétszállingóztak az emberek, mindenki leült beszélgetni, iszogatni, satöbbi. Aztán bármiféle előjáték nélkül, hirtelen elkezdődött a CombiChrist koncert. Részletes beszámolót arról hogy milyen volt a koncert, itt nem fogok írni, és nem is tudok. Több szem többet lát, több fül többet hall alapon, inkább ajánlom az ld50-en az erről szóló topicot olvasgatni. Pár dolgot azért így magam is megjegyeznék. A dobosuk rohadtul jól nyomja, a baj csak az, hogy a dob talán túl erős, ami gyakran elnyomja a szintit. Tehát élőben sokkal kevésbé elektronikus a zenéjük, ami lehet hogy néhányaknak tetszik, de a többségnek azért mégse. Az énekes pedig a koncerteken is olyan elmebeteg fejeket tud vágni, mint a fotókon vagy a videoklipekben. Valami nincs rendben a srácnál az biztos. De végülis jól áll neki.

Aki nem volt itt, nagyon sajnálhatja, mert a legnagyobb kedvenceket játszották a srácok. Volt This shit will fuck you up, This is my rifle, Electrohead, Get your body beat, Sent to destroy, satöbbi. Jól összeválogatták a számokat, egyedül a Tractort hiányoltam, ami személyes kedvencem.

Volt még egy igen vicces dolog a koncert folyamán. Egy srác odaadta a telefonját az énekesnek (előtte gondolom felhívott valakit) az meg beleüvöltött valamit. Ez lol.

Ennél többet nem is igazán tudnék írni a koncertről, viszont van itt egy téma, ami megéri talán hogy egy kicsit kivesézzük. Az a szerencsétlen/érdekes helyzet állt ugyanis elő, hogy az első sorokba benyomultak azok akik NÉZNI akarták a koncertet, ezáltal a harcosok pedig középre szorultak. Ami igen sok emberáldozatot követelt. Egyébként Gaba, legközelebb tényleg gyere el, ha te nem üvöltöd hogy TÁÁÁÁMADÁÁÁS úgy már nem is az igazi a pogó. Idézném az ld50-ről tar hozzászólását:

"A koncerteken nem véletlenül alakult ki az a szokás, hogy legelöl van a tombolda - ui. így keveredik bele a legkevesebb kívülálló és így a legkönnyebb elszeparálódni az elöl ugrálóktól, ha nem akarsz belekeveredni.
Természetesen jó magyar szokás szerint ezen a koncerten is ezeket az első sorokat a tizenéves leányzók és békés barátaik foglalták el, ezáltal kiszorítva "minket", a tömeg közepre.
Ezek után, miután TI kényszerítettetek minket ezen valóban rossz pozicíóba, nektek lett volna a legkevesebb jogotok rinyálni. Beálltok a hagyományok szerinti dühöngő részbe és csodálkoztok + megsértődtök, ha egy erősen közepes lökdösődés szele véletlenül meglegyint. Áh!
Lehet, hogy furán hangzik, de nekünk is az a célunk, hogy minél kevesebb "bámészkodó" keveredjen bele, mert kihívást nem jelentenek max. akadályt, plusz a franc se akar "bántani" olyanokat, akik nem vevők rá. Mikor ennek szellemében a tömeg közepéből (ahova - ismétlem - ti kényszerítettetek minket) megpróbáltuk előreverekedni magunkat, hogy elöl legyünk és így még véletlenül se lökjük rá egymást másokra, és könnyebben el lehessen szeparálódni tőlünk, az elöl álló hisztérikus kislányhorda rinyálásába ütköztünk.
Angyali türelemmel és megértéssel gondoltuk: oké, akkor maradjanak, ha ennyire akarnak, de felhívnám a figyelmet: Egy aggrotech koncerten (tudod az egyik legagresszívabb, legbrutálisabb "techno"-stílus) direktbe beállsz előre az (elvileg) dühöngő zónába, akkor semmi jogod nincsen rinyálni, ha véletlenül kapsz 1-2 lökést, mert csakis magadnak köszönheted.
A legjobb akarattal sem tudjuk megóvni a véletlen belekeveredéstől azon kivülállókat, akik direktbe odaállnak előre: lsd "senkit nem lehet megmenteni saját akarata ellenére"."


Most attól függetlenül, hogy én is egyike voltam azoknak, akik az első sorokban "bámészkodnak", tarnak igaza van. Elöl minden koncerten dühöngő van, a színpad pedig azért magasabb legalább fél méterrel, hogy az is lásson, aki hátul áll. Továbbá egy agresszív stílusnál a zenekarnak is sokkal jobb érzés azt látni hogy az első sorokban valóban dühöngenek az emberek a zenéjükre (agresszív stílusról beszélünk) minthogy csak álldigálnak. Tehát ez elég szerencsétlenül jött most ki, viszont komoly sérülésről nem tudok. Uriemberek ezek a srácok azért mégis. Viszont Spetsnazon, ahol  viszont én is büszkén harcoltam az első sorokban, csúszkáltunk a vérben, ami mint utólag kiderült, egy darab emberből származott, akit ez nem különösebben zavart. Ellocsolta szépen azt a felesleges másfél liter vérért ami volt neki, még bocsánatot is kért amiért összekente a nadrágom, aztán kedélyesen ugrált tovább. Majd koncert végén berakták a mentőautóba és az intenzíven folytatta a bulit az EKG hangjára. Jó, nem hiszem hogy intenzívre került, mert csak elpattant egy ér a lábában. Vagy az súlyos? Én nem tudom.

Szóval valamit ki kellene találni, hogy elöl meglegyen a dühöngő, de a kisemberek is lássák a koncertet, és a lánykák is tudjanak első sorból nyálcsorgatni az énekesre. A középen dühöngő, oldalt pedig nyálcsorgatás és bámészkodás megoldáshoz mit szóltok? Vagy legyen ököljog, aztán kész.

Koncert után pedig összefutottam Cybersainttel és Celeronikussal, akiket "Heló! Felismersz ugye?" megszólalással köszöntöttem, mire ők igennel feleltek, de mint utólag kiderült, nem tudták ki vagyok. Továbbá kit érdekelt ez amit most leírtam?

Koncert után pedig a puhányok: Vera, Laci, Gameboyék, Kinga, Évi, egyből leléptek. Úgyhogy én ottmaradtam, egy hablablabla blablabla ablablabla.

Összegezve fasza volt minden, aki nem jött remélem már tízszer telesírta a kispárnáját.

Nemsokára pedig csinálunk egy kisebb filmet. Nagyon zsír lesz, majd meglátjátok. :)

1 komment

Címkék: koncert videó myspace beszámoló buli industrial aggrotech electroindustrial harsh electro electro industrial

A bejegyzés trackback címe:

https://bunker.blog.hu/api/trackback/id/tr971036591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tar 2009.04.17. 17:58:21

"Továbbá kit érdekelt ez amit most leírtam?"

Spec. engem egész jól elszórakoztatott :D
Érezhetően nem akartál komoly cikkírónak vagy "szakértőnek" tűnni, hanem gyorsan "papírra vetetted" az érzéseidet, hirtelen spontán gondolataidat, emlékeidet a koncerttel kapcsolatban(én is így szoktam partyélményekbe írni). Ez így tökéletes, nem kell jobban cifrázni olyannal, ami nem te vagy .
süti beállítások módosítása