HTML

Bunker

Industrial, EBM, Electro-Industrial, Futurepop, Low Life - High Tech, Posztapokaliptikus-Posztnukleáris Cyberpunk blog egy atombunker mélyéről, amíg csak áll a világ... Utána meg főleg.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Bulibeszámoló meg elmélkedés

2009.02.25. 00:10 :: Gabriel (B)

Nos, megígértem hogy írok a múltkori gyáras buliról. Konkrétan a Homo Gotikus Industrialis 4.0-ról, de közben rájöttem, hogy nem igazán tudok arról mit írni. Nagyjából éjfél körül értünk le, akkor már javában ment a buli. Nem mondanám hogy kifejezetten sokan voltak, de mostanság már az is ritkaságszámba megy, ha nem kong a gyár az ürességtől egy-egy industrial bulin. A probléma pedig ebből fakad. Ugyanis az egyesek szerint DIVATOS industrial műfajra annyian kíváncsiak, hogy egy nappali méretű helységet sem töltenek meg. Ezért a szervezők kitalálták, hogy akkor játszanak több hardtechno-t meg ilyesmiket, mert azok viszonylag populárisak, és mégis kevés helyen csinálnak ilyen bulikat. Így történt az, hogy bár többen vannak mostanában a gyáras bulikon, az indusztriálos mégsem több.

- Régen volt a jó. - mesélte az egyik DJ nekünk a lépcsőházban. - Ha meghirdettük hogy Industrial buli lesz, akkor jöttek az indusztriálosok, és egész éjjel industrial ment. És mindenki jól érezte magát. Ha meghirdettük hogy gót buli lesz, akkor jöttek a gótok, és egész éjjel gót zene ment, és szintén mindenki jól érezte magát. Mostanság úgy néznek ki a bulik hogy industrial - ebm - futurepop - goth - metal - hardtechno. Ami kisterem-nagyterem felosztásban még talán működne, de úgy hogy csak nagyterem van, nagyon nem válik be. Ugyanis mit mond erre az indusztriálos? Hát lesz indusztriál, az érdekelne, de a többi szar nem. És ugyanezt mondja a goth, a metálharcos, és a hárdteknós is. A saját műfajuk érdekli őket, de a többire nem kíváncsiak, úgyhogy inkább nem mennek el.

Miért nem lehet külön tartani indusztriál és gót bulit? Jó, a szervezők biztos jobban tudják hogy mi működik meg mi nem, és főleg hogy mi hoz pénzt, ami a Gyár helyzetéből kifolyólag korántsem elhanyagolható szempont.

Én viszont úgy emlékszem 2007-ben minden indusztriál bulin rengetegen voltak. A nagyteremben alig fértünk el, a kisterem tele volt, és végig az egész lépcsőházban, és kint az udvaron is, shadowrun karakterekre emlékeztető indusztirál és ebm arcok sorakoztak. Akkor igazán fasza bulik voltak. Nem tudom pontosan mi változott azóta, és mik vezettek ezekhez a változásokhoz, de remélem sikerül helyrerakni a dolgokat.

Elvégre a Gyár az Gyár. Az nem úgy működik hogy majd megyünk máshova.

Szólj hozzá!

Címkék: buli szórakozóhely gyár industrial ebm

A bejegyzés trackback címe:

https://bunker.blog.hu/api/trackback/id/tr3964272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása