HTML

Bunker

Industrial, EBM, Electro-Industrial, Futurepop, Low Life - High Tech, Posztapokaliptikus-Posztnukleáris Cyberpunk blog egy atombunker mélyéről, amíg csak áll a világ... Utána meg főleg.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Saját szám: Daffodil Dead - Daddy

2009.10.20. 22:05 :: Gabriel (B)

Ma valahogy nem megy az írás, ezért is nem fogok különösebb bevezetőt írni ahhoz, hogy csináltam végre egy youtube accountot. Egyrészt azért, mert a kedvencek mappa már csordultig volt sebtiben beszórt industrial meg egyéb zenékkel, másrészt meg azért, mert úgy éreztem csak akkor leszek én is menő arc, ha youtube-ra is feltöltöm a zenéimet. Amik egyébként bizonyára értékelhetetlenek, de ha az olyan videóknak van helye a youtube-on amiben emók sírnak a webkamerába BELE, akkor talán az én zenéim is megférnek ott.

Na. Szóval feltöltöttem például az első teljes számot amit fl studioban alkottam. Azon túl hogy szerintem még akár élvezhetőnek is nevezhető, a számnak komoly jelentése, témája  van, ezért is írtam hozzá magyarázatot. De előbb inkább hallgassátok meg úgy, hogy nem teljesen tudjátok mit jelent. Aztán olvassátok el a magyarázatot, és hallgassátok meg újra, és figyeljétek meg, mennyire más hatással lesz rátok.

Ja, hozzáteszem ez nem industrial, nem is ebm, igazából nem tudom mi, de hogy nem partyzene az biztos. Szóval relax, és hallgassátok.
 


Most akkor jöhet a magyarázat.

A dal egy kislányról szól, akit a saját apja molesztál. De a dolog elég bonyolult, mert a kislány nagyon szereti az apukáját, és túl kicsi ahhoz, hogy megértse mi történik vele. Ezért azt hiszi, hogy a "lény" ami bántja őt éjszakánként, nem az apja, hanem egy szörny, ami az ágya alatt él, és azt akarja hogy az apukája segítsen neki, és mentse meg attól a borzalmas szörnytől. Ami valójában nem más, mint a saját apja.

A dal alapja egy véletlenszerű basszusvonal (arpeggio talán) ami a kislány fejében uralkodó káoszt szimbolizálja. A szám végén a kislány újra azt kérdezi "Apa?" amiből az következik, hogy még mindig nem értette mi történik vele. Igen, ez egy elég beteg és depresszív dal. Már nem emlékszem honnan jött az ötlet, de remélem nem a saját fejemből.

Egyébként akár ide, akár a youtube-ra szívesen várom a számmal kapcsolatos bármilyen jellegű kommentárokat. Mind a zenét, mind a tartalmat illetően.

Myspace profil itt. Link a videóhoz a youtube-on meg itt.

5 komment

Címkék: magyar youtube videó myspace fruity loops fl studio daffodil dead

A bejegyzés trackback címe:

https://bunker.blog.hu/api/trackback/id/tr211464229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dorn 2009.10.25. 15:38:20

Engem kissé Twin Peaks-re emlékeztet, konkrétan a Laura und Leland Palmer (alias BOB) sztorira. Ott is az apuka molesztálta a kislányát, csak ráfogták az egészet a BOB nevű gonosz szellemre, aki néha bérbe vette apuci testét.

Gabriel (B) · http://bunker.blog.hu/ 2009.10.25. 21:41:32

@Dorn: Na végre valaki kommentálta. Most boldog a lelkem.

Amúgy nem vágtam ezt a sztorit, de ezek után lehet megnézem majd.

tar 2009.10.29. 21:03:26

A dal témáját feldolgozta anno '92-ben Claus Larsen a Leaether Strip egyszemélyes EBM-project "frontembere", a Klute nevű szintén egyszemélyes formációjában. Az Excluded nagylemezen hallható és a szám címe: Incest.
Piszkosul felkavaró egy dal.

Gabriel (B) · http://bunker.blog.hu/ 2009.10.29. 22:10:27

@tar: Hej. Örülök hogy te is itt vagy tar ;)

tar 2009.10.31. 17:55:08

@Android_bunker: Bár ingadozó a netes aktivitásom, de azért ide előbb-utóbb mindig eltalálok :)
süti beállítások módosítása