HTML

Bunker

Industrial, EBM, Electro-Industrial, Futurepop, Low Life - High Tech, Posztapokaliptikus-Posztnukleáris Cyberpunk blog egy atombunker mélyéről, amíg csak áll a világ... Utána meg főleg.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Beszámoló az I'organic első fellépéséről a xFirstxBloodx koncertről, és a Cyberradio buliról + anyázás

2010.03.10. 22:33 :: Gabriel (B)

Kezdjük az elején a dolgokat. A Cyberradio (ugye nem muszáj úgy írnom ahogy ti írjátok?) bulit szervez. Mivel a csak nagyonhosszan kimondható nevű xFirstxBlooDx mindkét tagja szerkesztője a Cyberradionak, így kényelmesen meghívták magukat zenélni a saját bulijukra. Nincs is ezzel semmi gond, egyáltalán. Aztán meghívtak minket is. Ezzel sincs semmi gond, sőt, köszönjük a meghívást. Tényleg. (Zárójeles rész, az I'organic belőlem azaz Gabrielből, illetve Solarisból áll. De inkább csak Solarisból).

A fellépés előtt nagyjából két héttel szólhattak. Ennyi idő alatt nem igazán lehet felkészülni, aminek meg is lett az eredménye. A fellépésünk annyira volt élő mint mondjuk most Kádár János (gy.k.: Kádár János nem él).

Egyébként itt megjegyezném, hogy az ún. profi industrial bandák is csak 1-2 sávot nyomnak élőben, attól függően hogy hány tag van. Láttam már Aesthetic Perfection koncertet egy darab szintissel. Na vajon az mennyire volt élő?

Szóval felkészülési idő nulla, még műtermünk sincs. Sebaj. Solaris összeválogatta a saját kedvenc számait, összegyúrta őket, és ebből lett egy 25 perces anyag. Jó. Tehát akkor ez instrumental, tehát énekelgetni nem lehet. Dallamokat betanulni sincs idő. Próbálni se tudunk, mivel dobjuk fel akkor a koncertet? Na mivel? Legyen kivetítő! Fasza.

Itt jöttek olyan jellegű problémák, hogy Laci illetve Degu beígérték hogy lesz projektor. Én pedig bízván szervezőkészségükben, el is kezdtem összevágni a videóanyagot. Nem tudom van-e nektek tapasztalatotok az ilyesmiben, de azért nem gyors meló. Kezdjük azzal hogy ki kell találni mi legyen a videóban. Solaris annyiben könnyítette, nehezítette a dolgom, hogy elmondta melyik számhoz mit képzel el. Oké, akkor következő lépés keresni ilyen videókat. Következő lépésként letölteni programot, amivel letölthetjük a videókat. Következő lépésként letölteni programot, amivel átkonvertálhatjuk a videókat, hogy szerkeszthetőek legyenek. Következő lépés letölteni a Vegast. Következő lépés, összevágni, összerakni a teljes videót. Na, ez így összesen nekem beletelt egy korareggelkelős, éjfélutánfekvős vasárnapomba. Szerdán pedig, hogy vicces legyen az élet, bejelentik a srácok hogy "há projektor az mégse, hihi".

Ekkor történik hogy bekövetkezik amitől mindigis féltem. Agyfaszt kapok. Sebaj, Solaris utolsó nap megoldja a projektort. Az orvosok szerint az utolsó pillanatban sikerült cselekedni, mielőtt elhatalmasodott volna rajtam az agyfasz.

Ugrás az időben. Péntek van. Solarissal munkahelyi tárgyaláson ülünk. Igen, ez fontos dolog, mert egyrészt hivatás, másrészt pénz. Idő vészesen fogy. Jelzem a főnöknek hogy nekünk most el kéne menni, adjon pénzt gyorsan. Ad. Megyünk. Még azért lenyúltunk egy tv-t, mert kevés volt a fizetés. Najó az igazság az hogy ki akartak dobni egy régi fadobozos tv-t, mert felújítják az irodát, én meg lecsaptam rá, mert jól fog majd jönni fotókhoz. Úgyhogy Solarissal Tv-vel a kezünkben rohantunk ki egy irodából, át az úttesten, pont a rendőrautó előtt, a piroson. Pech, de következmények nélküli.

Következő jelenet hogy Solaris a volán mögött, én pedig erőltetett röhögéssel próbálom palástolni halálfélelmem. Azt meg ki is hagytam a történetből hogy autóbólkiszálláskor szemenvágott egy ág, de úgy, hogy aki látott azt hitte 52-es túrabakanccsal rúgtak fejbe. Még fél óra múlva is dőlt a könny a szememből. "Buzi emó" - gondolhatta aki látott.

Következő kép, Solarisnál vagyunk, pontosan meghatározva a Halál Faszán, de valahol még Budapest környékén. Autóban Mind in a box szól, az én fejhallgatómból meg Combichrist. (nem, nem unom még). Solaris kiszáll, visszajön egy midivel, egy monitorral, meg nyolc kiló kábellel, táskával, etc-cel. Behányja őket szépen a kocsiba mintha csak krumpli lenne, és indulunk tovább.

Taking damage from hunger. Sietni kéne, nincs idő piknikezni, úgyhogy az első útbaeső kínaiba befarolunk, szezámmagos csirke tésztával és rizzsel feltankol, majd indulás tovább. Ölemben monitor, fejemmögött midi, és úgy próbálok enni, miközben Solaris rallyzik.

- hé, én is éhes vagyok, de nem állhatunk meg, ígyis késésben vagyunk. Tudnál etetni?
- wat?
- nyisd ki a dobozt, és tartsd, köszi.

Doboz kinyit, balkézzel tart, Solaris meg vezetés közben jó parasztosan belemarkol a rizsbe és a csirkébe, majd betömi az arcába mint egy falánk napközis. Ez a jelenet azért megörökítendő lett volna. Legközelebb viszünk magunkkal fotóst az útra is.

Következő állomás Csaba úr háza, merthogy van nála valami eszköz, ami kell. Meg mert jön Csaba úr is. Következő állomás én vagyok, mert tőlem meg kell a monitor meg a midi. Felmegyek, szétkapom a cuccot, go Gyár!

Odaérünk egy óra késéssel, és megfogadjuk hogy nem szólunk be Lacinak és Degunak a szervezésért, mert mi is elkúrtuk. Cuccot összerakjuk. Persze semmi nem megy olyan egyszerűen ahogy elképzeltük. Projektorkábel nem elég hosszú, képet nem lehet úgy torzítani ahogy akartuk, vocoder nem működik, hangszínek sem a megfelelők, így is hiányzik pár kábel, etc. Kölcsönlaptopot utólag is köszönjük szájberszarlászlónak. hugs&kisses.

I'Organic koncert

 

Végre minden egyben. Kezdünk. Baromira izgulok hogy Solaris jókor indítsa a zenét, különben a zene és a videó nem lesz szinkronban, és úgy szar az egész. De Solaris profi, jókor indul a videó, és amennyire figyeltem végig szinkronban is marad.

Tracklist:

1. I'organic - Epic collapse - videó: mentális problémákról szóló oktatófilm illetve atomrobbanások
2. I'organic - Dark temper - videó: valamiféle háborús filmből vágóképek
3. I'organic - Skizofrenia - videó: agyműtét
4. I'organic - Zoetrope (ami személyes kedvencem) - videó: Sopor Aeternus videoklip, illetve részletek a híres/hírhedt orosz zombikutya kísérletből
5. Kraken Terror (mely az én projektem) - Propaganda I'organic power mix - videó: az '56-os forradalom, illetve a végén a 2006-os székházostrom.

Ez összesen kb 30 perc volt. Igen, meglehetősen rövid. Viszont teljesen elégedettek vagyunk, mert a zúzósabb számoknál zsúfolásig tele volt a nagyterem, és sokan táncoltak. Látszott rajtuk hogy igazán élvezik a zenét. Degu pedig a közönség soraiban is ugyanolyan jól csinálja a hangulatot, mint a színpadon, de erről majd később.

Amivel nem vagyok elégedett, az az előadásmódunk. Igaza volt Szőkének, sokkal élőbbnek kellene ennél lennünk, mert ez így gagyi. Persze ne legyünk túl szigorúak magunkkal szemben, hisz színpadszüzek voltunk még, és nem is volt időnk felkészülni. Mindenesetre köszönjük mindenkinek aki odajött gratuálni, illetve köszönjük a hasznos tanácsokat is. Na meg azt is hogy eljöttetek. A gratulációkat, dícséreteket, ötleteket pedig továbbítottam Solaris felé, mert ez igazából az ő saját projektje, a számokat egyedül írja, én majd csak az élő showk-ban fogok segédkezni. Főleg mikor igazán élők lesznek.

xFirstxBlooDx koncert


Emlékszem, a xFirstxBlooDx-hoz még valamikor egészen régen volt szerecsém a myspace-n, és már akkor eldöntöttem, hogy valamikor meg kell nézem élőben. És lám, milyen nagyszerű alkalom adódott erre. Talán csak én nem figyeltem, de úgy emlékszem a koncertjük nagyon hirtelen kezdődött, bármiféle intro vagy előjáték nélkül. Ez azért nem jó ötlet - szerényvéleményemszerint - mert kell egy kis idő az embereknek mire feleszmélnek hogy "jé már megy a koncert" és mindenki abbahagyja a kanapénpunnyadást, piavásárlást, hugyozást, lépcsőházbangangelést. Azonkívül az ő műfajuk dark electro, amihez kell egyfajta hangulat. Nem üres partyzene, ezért ha egy bizonyos reakciót akarnak kiváltani a közönségből, akkor el kell azt fogadni, hogy egy bulizós Combichrist szám után nem áll át a közönség hangulata azonnal a szenvedős éjfekete darkelectro-ra.

Egyébként pont a hangulat megteremtésére való az előzenekar. Vagy warm-up band, ahogy akarjátok.

Amit mindenképp meg kell említeni a xFirstxBlooDx-dal kapcsolatban, az a színpadiasságuk. Személyes elfogultságomat félredobva mondom, hogy Degu előadásmódja a "profi" előadókével vetekszik. Ami nem is csoda, hiszen ha jól tudom színész. Szintén csak dícsérni tudom a színpad berendezését. Fekete-sárga kordncsíkok, újságpapírból számomra mai napig érthetetlen módon elkészített akasztott emberalak. És persze sok liter művér. Ami azonban kissé világos, de hát ne kukacoskodjunk. Tudja mindenki hogy az ott "vér".

A hangzást nem kritizálom, mert én botfülű vagyok. Állítólag sok volt a mély, illetve túl hangos volt az ének, de számomra tisztának tűnt a hangzás. Szintén említésre méltó, hogy amikor egy más által írt alapú számot adtak elő, a szám végén Degu rámutatott az alapot író úriemberre, és tapsot kért neki. Korrekt.

Amit viszont nem értek, az az, hogy őket miért nem tapsolta meg senki? Bár azt hiszem koncerten nem szokás tapsolni, de tekintve hogy ez egy kicsi, viszonylag zárt közösség, a hallgatók/nézők e módon is kifejezhetnék tetszésüket.

Sokan panaszkodtak arra, hogy milyen kevesen táncoltak a xFirstxBlooDx-re. Én ezt nem értem. Nem mércéje egy együttesnek az, hogy hányan táncolnak a koncertjén. Egyébként is, a dark electro nem bulizós zene. Aphex Twin sem táncolható, mégis az elektronikus zene géniusza. Ezért is nem értettem xFirstxBlooDx csalódottságát a koncert után. Nekem a zene tetszett - bár ez egyéni ízlés kérdése - a hangzás megfelelő volt, bár talán kicsit halk, és a színpadiasságra se panaszkodhatott senki.

Cyberradio buli


A koncerteket lezajlottak, ezután folytatódott a Cyberradio buli. Amivel nem is volt semmi gond egy bizonyos pontig. De míg odáig eljutunk, leírok teljesen lényegtelen dolgokat.

Például azt hogy Clau alias BeheritPlasticDoll szerint nem voltunk olyan jók ám. "Hm, tízből hat". Persze ezt csak azért mondta mert vízilónak neveztem. De ez lényegtelen.

Szőke, a Gyár tulajdonosa személyesen is gratulált a fellépésünkhöz, és említette, hogy máskor is szívesen lát minket, aminek örülünk, és köszönjük.

Koncertünk közben odajött egy srác hozzánk hogy lehet-e számot kérni.

- Ember, ez egy élő koncert!
- Jóakkora frontlájnasszemblitőla
- Koncert! Vágod? Élő. Menjmárleaszínpadról!
- Jaaaa.

Na most vagy az úriember volt nagyonnemjózan, vagy tényleg rá kéne gyúrnunk a színpadiasságra.

Solaris megjegyezte hogy élő csatajelenet ahogy hardcore-ra "táncolok".

Találkoztam egy leendő szerkesztőnkkel, akit baromira nem ismertem meg, de aztán nagyon megörültem neki.

Szájberszar László taknyos nyálat köp az Industrial szcénára

Ilyen teljesen lényegtelen dolgok történtek úgy nagyjából éjjel 3-4 óráig amikoris Szájberszar László, vagy a koncert miatti csalódottságából fakadóan, vagy afféle suicide commandoként úgy döntött hogy megöli a saját buliját.

A buli megölése kezdődött azzal hogy sorozatban elkezdték lenyomni 5-10 éves metál-rock számok TECHNO remixjeit. Linkin Park, Placebo, System of a Down, meg ki tudja mi volt még. Oké, jók ezek, már amelyik, de könyörgöm, ne zsinórba menjen az összes. Utána jött Prodigy amit én speciel kurváraimádok, de hadd súgjam meg KÖZE_NINCS_AZ_INDUSTRIALHOZ. Nem, nem az. És akkor se lesz az ha minden buliban hatszor lenyomjátok az Omen-t meg az Invaders must die-t.

Oké, ez még az elviselhető része volt a dolognak, ami ez után jött, az viszont kritikán aluli. Úgy éreztem magam mintha a Zöld Pardonban lennék, de még ott is a legszarabb, legsuttyóbb bulin. Júlia nem akar a földön járni, Csiba te liba, slájmhepihárdkór, Pál utcai fiúk, és egyéb borzalmak kerültek lejátszásra valahogy egy INDUSTRIAL bulin. Gyerekek, én nem azt mondom hogy ilyen bulin csak az mehet amiben torzítva üvölt a terminátor miközben szegecseli vissza a leszakadt karját... de azért mégis, Csiba te liba... skinheadmulatós. Uram isten.

Na amikor már sírtak a Gyár falai és kegyelemért könyörögtek, illetve azért hogy a ZP-ből ideszakadt "hűűűűdetökjóezaműrasztimeganyuvegyélnekemplatfoooormt" tinipicsák visszahúzzanak oda ahová valók, akkor odamentem Lászlóhoz, és tisztelettel arra kértem ne tegye ezt. Mire ő vigyorogva "Nyugi, lesz ez még rosszabb is!".

És lett. Nagyjából 4 éve járok le Gyárba. 4-5, nem tudom pontosan. De ilyen brutális módon elkúrt bulit még nem láttam. Rekord. Amiket gyászos tekintettel körbejárkálva hallottam a különböző arcoktól, azt meg idézni se merem, mert ez azért mégiscsak a BunkerBlog, nem az össznépi anyázda.

Mindenesetre érik már egy írás úgy általában a selectorkodásról, úgyhogy majd ott bővebben elmélkedünk arról hogy milyennek kell lennie egy selectornak, meg ki legyen az, és ki felejtse el az ilyesmit. El lesz küldve sokmindenki a francba jól, mert nem szeretném ha az "új generáció" elkezdené saját szájíze szerint átalakítani a Gyárat.

Végszóként köszönjük a meghívást, köszönjük azoknak akik eljöttek, és köszönjük MelindaSixx-nek a fotókat, illetve azt hogy legfiatalabbként, lányként, legfrissebb selectorként ő nyomta a legjobb zenéket az egész éjszaka alatt.

A súlyosan értelmi fogyatékosok kedvéért megjegyezném: Lacival jóban vagyunk, és nem a személyével, hanem a Cyberradio bulin selectorként(!!) betöltött szerepével van bajom.

11 komment · 2 trackback

Címkék: koncert beszámoló buli gyár industrial fikázás electroindustrial electro industrial cyberradio darkelectro

A bejegyzés trackback címe:

https://bunker.blog.hu/api/trackback/id/tr691830063

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: I’Organic live event by Cyberradio.hu 2010.03.21. 05:57:16

I’Organic koncert Végre minden egyben. Kezdünk. Baromira izgulok hogy Solaris jókor indítsa a zenét, különben a zene és a videó nem lesz szinkronban, és úgy szar az egész. De Solaris profi, jókor indul a videó, és amennyire figyeltem végig szinkr...

Trackback: I’Organic live event by Cyberradio.hu 2010.03.21. 05:56:08

I’Organic koncert Végre minden egyben. Kezdünk. Baromira izgulok hogy Solaris jókor indítsa a zenét, különben a zene és a videó nem lesz szinkronban, és úgy szar az egész. De Solaris profi, jókor indul a videó, és amennyire figyeltem végig szinkr...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

melinda sixx · http://melindasixx.blog.hu 2010.03.10. 23:23:07

"s köszönjük MelindaSixx-nek a fotókat, illetve azt hogy legfiatalabbként, lányként, legfrissebb selectorként ő nyomta a legjobb zenéket az egész éjszaka alatt."
hátezzz...:)

deadsouls 2010.03.10. 23:57:03

nekem nejött a bui.gábor baszki jol bepunnyadtunk a végére xDDDD
kanapépowa^^

Gabriel (B) · http://bunker.blog.hu/ 2010.03.11. 00:23:18

@deadsouls: Jó hát azt azért vegyük figyelembe, hogy te használsz bizonyos tudatmódosító szereket. Ráadásul azokból akkora mennyiséget, hogy ha a veresegyházi asszonykórus énekelne katonadalokat arra is tudnál bulizni.

Én meg nem, úgyhogy nekem jó zenét adjanak, különben nem indul be a kontrollálhatatlan mozdulatsorral történő tömegoszlató programom.

deadsouls 2010.03.11. 00:37:15

mirőől rizsálsz nem voltam berugva annyira cööööh más meg most nem volt.kikérem magamnak uram ezt a hangnemet
~ad egy kokit~ XDDDDDDD

melinda sixx · http://melindasixx.blog.hu 2010.03.11. 00:39:37

ja ahogy én csinálom,az én szettjeimre táncolsz is mindig,kéred is mindig rendesen a zenéket :P :D
helyesbítek:kontrollálhatatlan mozdulatsorral történő tömegoszlató program amit élvezet nézni :'DDDD najó,OFF. xD

Gabriel (B) · http://bunker.blog.hu/ 2010.03.11. 00:45:05

@deadsouls: ~Keresztet mutat neki, mire az földöntúli üvöltést hallatva elkárhoz~

deadsouls 2010.03.11. 00:45:59

asszony : LOOOL XDDDDDDD

deadsouls 2010.03.11. 00:48:01

mi az : 100lába van és egy foga?
veregyházi asszony kórus ha-ha
powaaa^^

Gabriel (B) · http://bunker.blog.hu/ 2010.03.11. 01:22:12

@deadsouls: Mégegy hétszájjal röhögő ikszdé vagy egyéb marhaság és te leszel az első akit kimoderálok a BunkerBlogon. :)

IKSZ DÉ

deadsouls 2010.03.12. 22:49:13

jólvan már bocsánat Mester egy darab iksz és hét dé betű XD így jó?:)^^
süti beállítások módosítása